09 / 05 / 2024

Çeşme Vergi Dairesi 1.6 milyon TL'ye gayrimenkul satıyor!

Çeşme Vergi Dairesi 1.6 milyon TL'ye gayrimenkul satıyor!

Çeşme Vergi Dairesi Müdürlüğü, İzmir ili, Çeşme ilçesi, Alaçatı Mahallesi, 16056 Sokak'ta yer alan gayrimenkulü satıyor. Satışa sunulan gayrimenkulde tek katlı yapı yer alıyor. İşte fiyatı ve tüm merak edilen ayrıntılar...



İlan metni:

ÇEŞME VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ
GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI
          

1- Gayrimenkulün bulunduğu mahalle, cadde, sokak, kapı ve daire numarası: Alaçatı Mahallesi, 16056 Sokak No:8- ÇEŞME

2- Gayrimenkulün durumu, tapu kaydı, varsa kadastro çapı, evsafı ile hususi vasıfları, müştemilat ve eklentileri: Taşınmaz 3877 ada, 2 parsel numaralı 84 m² yüzölçümüne sahiptir. 80 m² yüzölçümüne sahip imar parselidir.16056 sokağa cephe parsel üzerinde tek katlı yapı bulunmaktadır. Parsel alanının tamamına inşa edilmiş yapının iç mahalli görülememiştir. Dışardan yapılan tespitte, ilk yapılan kısmın, ruhsatlı yapının 50m² olduğu daha sonra 30m² ilave edildiği görülmüştür. Mahallinde parsel alanının yaklaşık tamamı kapatılmıştır. Yapının çatısı çelik konstrüksiyonlu oluklu levha kaplamadır.

3- Gayrimenkul üzerindeki mükellefiyetler ve henüz vadesi gelmemiş rehinler: Çeşme Vergi Dairesi Müdürlüğüne olan vergi borçlarından dolayı satılacak olup, gayrimenkul üzerinde vadesi gelmemiş bir rehin bulunmamaktadır.
.
4- Gayrimenkulün artırılmasına esas olmak üzere satış komisyonunca biçilen rayiç değer:  (KDV, Damga Vergisi ve Tapu Alım Harcı alıcıya aittir) Gayrimenkulün artırmaya esas olmak üzere takdir olunan Rayiç Değeri: 1.600.000.00-TL  (Ayrıca yüzde 8 KDV ve binde 5,69 Damga Vergisi alıcıya aittir.)

5- Artırmaya iştirak için alınacak teminatın tutarı: Gayrimenkule biçilen rayiç değerin  %7,5 nispetinde olan 120.000,00-TL tutarında teminat alınması gerekmektedir.

Teminat olarak 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 10. maddesinin 1-4 üncü bentlerinde yazılı bulunan ; para, bankalar ve özel finans kurumları tarafından verilen süresiz teminat mektupları, Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet iç borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler (Nominal bedele faiz dahil edilerek ihraç edilmiş ise bu işlemlerde anaparaya tekabül eden satış değerleri esas alınır.), Hükümetçe belli edilecek Milli esham ve tahvilat "Bu esham ve tahvilat, teminatın kabul edilmesine en yakın borsa cetvelleri üzerinden % 15 noksanıyla değerlendirilir." kabul edilecektir.

6- Gayrimenkulün satışının yapılacağı yer, gün ve saat: Gayrimenkulün birinci satışı, 01.11.2022 tarih Salı günü saat: 10:30’da Adalet Mah. Anadolu Cad. No:41/3 Kat: 9 Bayraklı/İZMİR adresinde bulunan, İzmir Vergi Dairesi Başkanlığında açık artırma usulü ile yapılacak olup; birinci açık artırımda teklif edilen bedel artırmaya esas olan rayiç değerinin %75'ini bulmadığı taktirde, ikinci açık artırma, en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartı ile 08.11.2022 tarih Salı günü saat: 10:30’da  yine aynı adreste yapılacaktır.

7- İlgilenenler Gayrimenkul Satış şartnamesini Çeşme Vergi Dairesi Müdürlüğünden alabileceklerdir

8- Teminatın Çeşme Vergi Dairesi Müdürlüğü emanetine yatırıldığına ilişkin makbuzun ihale günü, saat 10:30’ a kadar Satış Komisyonu Başkanlığına  ibraz edilmesi gerekmektedir.

Gayrimenkulün ihale edilmesi halinde alınan teminat ihale bedelinden mahsup edilecektir. Malın alınmasından vazgeçilmesi veya bedelin tamamının ödenmemesi durumunda 6183 sayılı Kanun kapsamında doğacak yükümlülükler teminattan mahsup edilecek ve mahsup sonrasında teminattan artan bir tutar olması halinde ise bu tutar doğrudan bütçeye irat kaydedilecektir.

9- Gayrimenkul malın satışında verilen bedel, gayrimenkule biçilen rayiç değerin %75’ini bulmadığı ve şayet artırılan bedel amme alacağına rüçhanı olan alacakların tutarından fazlaya çıkmadığı ve yapılmış ve/veya yapılacak masrafları karşılamadığı takdirde, en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla artırma 7 gün daha uzatılarak;  gayrimenkul, aynı mahalde,  08.11.2022 tarihinde aynı saatte tekrar artırmaya çıkarılacaktır.

10 - İş bu ilanın tapu kaydında adresi bulunmayan ilgililer ile tapu kaydında ad ve adresleri geçip de tebliğ edilemeyen ilgililere de tebliğ yerine kaimdir.

Yukarıda yazılı hususlar dışında başka bir bilgi almak isteyenler Çeşme Vergi Dairesi Müdürlüğüne müracaat edebilirler.

Kültür Üniversitesi Bahçelievler'deki 3 büroyu satıyor! 

Karayolları İstanbul ve Kocaeli'de 2 gayrimenkul satacak!

Kağıthane Belediyesi, 120 bin TL'ye arsa hissesi satıyor! 


Geri Dön