18 / 05 / 2024

Çeyrek altın fiyatı kaç TL? 21 Ocak 2023 Güncel Fiyat Listesi

Çeyrek altın fiyatı kaç TL? 21 Ocak 2023 Güncel Fiyat Listesi

Altının yükselişi sürerken, vatandaşların en çok merak ettiği ve satın aldığı ise çeyrek altın. Peki bugün an itibarıyla çeyrek altın fiyatı ne kadar? Kaç TL oldu?



Altının ons fiyatında ise durum şu şekilde;  dün yüzde 1,58  oranında değer artışı kaydederek, 1.934 dolardan  günü tamamlamasından sonra bugün 1.931 dolar seviyesinde seyretti.

BELİRSİZLİKLER ALTIN FİYATLARINI DESTEKLİYOR

Piyasa analistleri, küresel ölçekte resesyon riski ve para politikalarının seyri hakkındaki endişelerin, yatırımcıların odağında bulunmayı sürdürdüğünü, belirsizliklerin altın fiyatlarını desteklediğini kaydetti.

Çeyrek altın fiyatı kaç TL? 21 Ocak 2023 Güncel Fiyat Listesi

Teknik yönden altının ons fiyatına bakıldığında 1.910 doların destek, 1.950 ve 1.970 dolar direnç konumunda bulunduğu kaydediliyor.

ÇEYREK ALTININ ÖZELLİĞİ

Ziynet ve takı grubunun en küçük birimi olan çeyrek altın,  halk arasında ‘küçük altın’ şeklinde de biliniyor.

Piyasada satışı yapılmakta olan altın, ağırlığı doğrultusunda değer kazanıyor. 18 milimetre kalınlığa sahip ve 22 ayar olarak geçen çeyrek altının ağırlığı ise  1,75 gram oluyor.  1 çeyrek altının içinde bulunan has altının ağırlığı ise 1,635 gram şeklinde hesaplanıyor.

Takı veya hediye olarak da satın alınan çeyrek altın, aynı zamanda yatırım aracı olarak da sık kullanılıyor. Hediyelik olarak nitelendirilen çeyrek altınlar ise kulplu üretiliyor. Yatırım için tercih edilen çeyrek altınlar ise kulpsuz şekilde oluyor. Çeyrek altının içeriğinde yer alan has altın kulplarda bulunmuyor.

ÇEYREK ALTIN 21 OCAK 2023 GÜNCEL FİYAT LİSTESİ

Çeyrek altın fiyatı:   1.929 Türk Lirasıdır.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 21 Ocak 2023 tarihinde saat 00:03'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 19.07Türk Lirası, euro 20.71 Türk Lirası, altının gramı ise 1187 Türk Lirası değerinde.

Grundig  65 inç Android Smart Led TV kaç lira? Özellikleri neler? 20 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Riot Games’te işten çıkarma depremi! Kaç kişi çıkarıldı?

EYT'de prime takıldıysanız bir çare daha var! Bu yöntem hiç aklınıza gelmemiş olabilir


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön