11 / 05 / 2024

Ceza ve faizlerin yüzde 90'ı silinecek! Bu ay sonuna kadar başvuran yaşadı!

Ceza ve faizlerin yüzde 90'ı silinecek! Bu ay sonuna kadar başvuran yaşadı!

14 milyon vatandaşı yakından ilgilendiren vergi ve prim borcu ile idari para cezalarında faizlerinin yüzde 90'ı silinecek. Bu ay sonuna kadar başvuran yaşadı...



İLK ÖDEMELER 3 TEMMUZ'A KADAR YAPILACAK!

14 milyon vatandaşı yakından ilgilendiren 31 Aralık 2022 yılından önce doğan vergi ve prim borçları ile başvuru tarihine kadar tebliğ edilen idari para cezaları yapılandırılacak.

Bu kapsamda trafik cezaları, motorlu taşıtlar vergisi (MTV) borçları, öğrenim ve katkı kredisi borçlarınının yapılandırma tarihi 31 Mayıs’a kadar devam edecek.

Köprü ve otoyol kaçak geçişleri de yapılandırmanın kapsamında yer alıyor. İlk taksit ile peşin ödemeler 3 Temmuz’a kadar yapılacak.

Ceza ve faizlerin yüzde 90 ı silinecek! Bu ay sonuna kadar başvuran yaşadı!

YÜZDE 90'I SİLİNECEK!

Yasayla vergi daireleri tarafından tahsil edilecek olan 2 bin lira altındaki borçlar da silinecek. Ehliyetler de iade edilecek.

Yapılandırılan borçların gecikme faiz ve cezaları siliniyor ve daha düşük bir enflasyon farkı eklenerek 48 ayda ödenmesi sağlanıyor. Peşin ödeyenlere ise enflasyon farkından yüzde 90 indirim yapılıyor. 

Buna göre trafik cezasını yapılandırıp ilk taksit ödeme tarihi içinde peşin ödeyenlere, ceza anaparası üzerinden yüzde 25 indirim yapılırken, enflasyon farkının da yüzde 90’ı siliniyor.

Ceza ve faizlerin yüzde 90 ı silinecek! Bu ay sonuna kadar başvuran yaşadı!

BAĞKUR'LUYA PRİM ÖDEME KOLAYLIĞI!

Yasayla SGK alacaklarına yapılandırma imkanı da getiriliyor.

Buna göre, sigorta primi (Bağkur dahil), emeklilik keseneği ve kurum karşılığı, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, isteğe bağlı sigorta primi borçları yapılandırma kapsamında yer alıyor.

Borçlar belirlenen oranlara göre güncellendikten sonra ödeme yapılması halinde cezası gibi alacaklardan vazgeçilecek.


Geri Dön