11 / 05 / 2024

Ceza ve faizlerin yüzde 90'ı silinecek! Bu ay sonuna kadar başvuran yaşadı!

Ceza ve faizlerin yüzde 90'ı silinecek! Bu ay sonuna kadar başvuran yaşadı!

14 milyon vatandaşı yakından ilgilendiren vergi ve prim borcu ile idari para cezalarında faizlerinin yüzde 90'ı silinecek. Bu ay sonuna kadar başvuran yaşadı...



GSS PRİM BORCUNA AVANTAJ!

Genel sağlık sigortası (GSS) prim borcu olanlar gelir girecekler ve Gelir testinde hane içinde kişi başına gelirin 3 bin 336 liradan az çıkması halinde GSS prim borcu silinecek. 

Ceza ve faizlerin yüzde 90 ı silinecek! Bu ay sonuna kadar başvuran yaşadı!

HANGİ BORÇLARI KAPSIYOR?

31 Aralık 2022 öncesi askerlik, seçim, trafik, nüfus, karayolu taşıma, otoyollar ve köprülerden ihlalli geçiş cezaları, vergi, resim, harç ve bunlara ilişkin cezalar ile gecikme faizi ve gecikme zammı alacakları, 12 Mart 2023 tarihi itibarıyla, vadesi geldiği halde ödenmemiş ya da ödeme süresi henüz geçmemiş olan vergi dışındaki diğer amme alacaklarından takip için vergi dairelerine intikal edenler (ecrimisil, öğrenim ve katkı kredisi alacakları, adli para cezaları gibi) için başvuru yapılabilir.

Daha önceki yapılandırmaya başvuranlar da bu yapılandırma fırsatından yararlanabilecekler.


ÖDEME KOLAYLIĞI!

Yapılandırılan borçlar 12, 18, 24, 36 veya 48 eşit taksitte ödenebilecek. Birinci ve ikinci taksitlerin ödeme sürelerinde yapılması koşuluyla kalan taksitlerden bir takvim yılında en fazla üç taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde düzenleme hükümleri ihlal edilmiş sayılmayacak.  Aksi halde  yapılandırma bozulacak.

Borç kapatma kredisi tüm borçlulara umut oldu! Cumhurbaşkanı onayladı!

Trafik cezası olanlar dikkat! Cezalar konusunda flaş bir gelişme yaşandı! Son tarih belli oldu!
GSS prim borçları silmek için ne yapmak gerekiyor? İşte detaylar

Geri Dön