04 / 05 / 2024

Çiftçiler dikkat! Bakan Yumaklı'dan son dakika açıklaması geldi: İmzalar atıldı, artık böyle olacak! 

Çiftçiler dikkat! Bakan Yumaklı'dan son dakika açıklaması geldi: İmzalar atıldı, artık böyle olacak! 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakanlığa bağlı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü ile TÜİK arasında "Genel Tarım Sayımı Yapılmasına İlişkin Protokol"ün imzalandığına dikkat çekerek, detayları tek tek açıkladı. İşte ayrıntılar...



Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Genel Tarım Sayımı Yapılmasına İlişkin Protokol"ün imzalandığını belirtti ve tarımsal verilerin sayılarak kayıt altına alınacağına dikkat çekti. 

Bakan İbrahim Yumaklı, yaptığı bir son dakika açıklamasında "Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile işbirliği içinde genel tarım sayımı yaparak planlı üretim ve sözleşmeli üretim gibi tarım ve hayvancılık politikalarımızın odak noktasını oluşturacak uygulamalarımıza yön vereceğiz" ifadelerini kullandı. 

Çiftçiler dikkat! Bakan Yumaklı dan son dakika açıklaması geldi: İmzalar atıldı, artık böyle olacak! 

GENEL TARIM SAYIMI YAPILMASINA İLİŞKİN PROTOKOL İMZALANDI 

Bakan Yumaklı, gerçekleştirdiği yazılı açıklamasında, Bakanlığa bağlı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü ile TÜİK arasında "Genel Tarım Sayımı Yapılmasına İlişkin Protokol"ün imzalandığının altını çizdi. 

Tarımsal verilerin oluşturulmasına ve kayıtlılığa oldukça önem verdiklerini vurgulayan Yumaklı, bu çalışmaların tarımsal üretimle ilgili kısa, orta ve uzun vadeli vizyonel politikaların belirlenmesine katkıda bulunacağını dile getirdi. 

Bakanlık olarak bir süredir genel tarım sayımı için altyapı hazırlıkları sürdürdüklerini, ilgili kurumlarla yapılan toplantılarda izlenecek yol haritasının hazırlandığını belirten Yumaklı, genel tarım sayımının, tarımsal üretimi yönlendirecek yenilikçi düzenlemelerin hayata geçirilmesinde belirleyici unsurlardan biri olacağına da dikkat çekti. 

Bakan Yumaklı, çalışma ile istatistik, işletme bilgisi, hayvan sayısı, arazi bilgisi gibi akla gelen tüm tarımsal verilerin sayılıp kayıt altına alınacağını aktardı ve "TÜİK ile işbirliği içinde genel tarım sayımı gerçekleştirerek planlı üretim ve sözleşmeli üretim gibi tarım ve hayvancılık politikalarımızın odak noktasını ortaya çıkarak uygulamalarımıza yön vereceğiz. Tarımsal üretimde sürdürülebilirliği, verimliliği, kaliteyi ve kayıtlılığı daha da yükselterek 'Türkiye Yüzyılı'nı üretimin ve üreticinin yüzyılı yapacağız" açıklamasında bulundu. 

Çiftçiler dikkat! Bakan Yumaklı dan son dakika açıklaması geldi: İmzalar atıldı, artık böyle olacak! 

PLANLI ÜRETİM MODELİNE GEÇİŞİN ÖNEMLİ BİR ADIMI 

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamaya göre, Genel Tarım Sayımı Yapılmasına İlişkin Protokol ile tarımda planlı üretim modeline geçişteki önemli adımlardan biri de atılmış oldu. 

Genel tarım sayımının ilk etabında, mevcut idari kayıtlarda bulunmayan tarım arazilerinin belirlenmesi ve bu araziler üzerinde tarımsal faaliyet gösteren tarımsal işletmeler tespit edilecek. Ayrıca soru formları ve veri giriş programları hazırlanacak, ön tarama faaliyetleri, bilgilendirme, eğitim ve tanıtım faaliyetleri gerçekleştirilecek. 

İkinci aşamada ise ilk aşamada toplanan bilgiler dikkate alınarak, uluslararası gereklilikler ve ulusal ihtiyaçlar doğrultusunda tespit edilen değişkenlere ilişkin veriler ve sahadan derlenerek elde edilecek veriler kamuoyuna açıklanacak.

Emeklilerin gözü bu ikramiyede! Emeklilere Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verilecek mi?

Naci Görür: Her an her yerde 7 büyüklüğünde deprem olabilir! 

Milli Eğitim Bakanı Tekin resmen duyurdu: O dersten ortalaması 70 olmayan geçemeyecek!

Prof. Dr. Ahmet Ercan şehir şehir açıkladı: 6.4 şiddetinde sallanır! Bu illerde yaşayanlar aman dikkat! 


Geri Dön