05 / 05 / 2024

Çiftçiler müjde! Tarımsal destekleme ödemeleri o tarihte hesaplara yatıyor!

Çiftçiler müjde! Tarımsal destekleme ödemeleri o tarihte hesaplara yatıyor!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tarımsal destek ödemelerinin hesaplara yatırılacağı tarihi açıkladı. Çiftçiler müjde! Tarımsal destekleme ödemeleri o tarihte hesaplara yatıyor!



Paylaşımda aktarılan bilgilere göre, hayvan hastalığı tazminatı desteği 407 milyon 840 bin 810 TL, kırsal kalkınma yatırımları desteği 14 milyon 690 bin 468 TL, afet bölgesi ilan edilen illerdeki yetiştiricilere yem desteği 8 milyon 58 bin 450 TL oldu.

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanlığının çiftçileri baz alan “Tarımsal Sulama Amaçlı Su Kullanım Hizmet Bedelinin Desteklenmesi ile İlgili Uygulama Tebliği” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tarımsal Sulama Amaçlı Su Kullanım Hizmet Tutarına Destek Verilmesine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararıyla çiftçilerin su kullanım hizmet bedellerinin yüzde 50 desteklenmesi kararı alınmıştı.

Tebliğle de sulama birlikleriyle kooperatifler tarafından işletilen sulama bölgelerinde 2023 yılında tarımsal üretim yapanların su kullanım hizmet bedellerinin desteklenmesine ilişkin usul ve esaslar netleşti.

Çiftçiler müjde! Tarımsal destekleme ödemeleri o tarihte hesaplara yatıyor!

Bu durumda, söz konusu destekten faydalanacak çiftçilerin Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı olmaları ve destekleme ödemesine esas bilgilerle beraber ÇKS sistemindeki bilgilerin uyumlu olması şartları istenecek.

Sulama birliklerine kayıtlı çiftçilerin, üretim sezonunda su kullanım hizmet tutarının yüzde 50 oranının bu dönemde ödeme takvimine uygun olarak ödemiş olması ve su kullanım hizmet miktarının yüzde 50’sinin sulama birliği hesabına yatırılmasını sağlamak için düzenlenen muvafakatnameyle birlikte birliğe başvuru yapmış olması gerekiyor.

Su kullanım hizmet bedelinin geriye kalan yüzde 50'si için düzenlenen icmaller, ödenmek üzere haziran, ağustos, ekim ve aralık aylarının birinci haftası içinde Bakanlığa iletilecek. Bakanlık bütçe imkanları kapsamında ödemeleri hesaplara aktaracak.

Sö konusu desteğe başvuru yapan çiftçiler, destek ödemesinin Bakanlık tarafından belirlenen usul ve esaslara göre yapılmasını kabul edecek. Bu ödemeler bankanın ilgili şubelerinde daha önce çiftçiler adına açılan ya da açılacak olan hesaplara aktarılacak.

TOKİ Kırklareli 2023 projesi için merakla beklenen tarih geldi! 204 konutluk yeni proje bugün ihaleye çıkıyor!

Devlet memuru statüsündeki peyzaj mimarı ve iç mimarlara müjde! Zam ve tazminatla ilgili karar geldi! 


Geri Dön