10 / 05 / 2024

Çiftçilere müjde! Mazot ve gübre desteği bu tarihte hesaplara yatacak! Şimdi bakın! 

Çiftçilere müjde! Mazot ve gübre desteği bu tarihte hesaplara yatacak! Şimdi bakın! 

Milyonlarca çiftçi mazot ve gübre desteği ödemelerinin ne zaman yapılacağını merak ediyor ve ödeme tarihlerini araştırıyor. Bakan Kirişci'nin son dakika açıklaması çiftçilerin yüzünü güldürdü. Kirişçi, mazot ve gübre desteğinin hesaplara yatacağı tarihi açıkladı. İşte ayrıntılar...



Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, çiftçi destek ödemelerinin öne çekilmesiyle ilgili olarak üreticilerin büyük bir memnuniyeti olduğunun altını çizdi. Üreticilerin finansman yönetiminde güçlük çeken insanlar olduğunu belirten Bakan Kirişci, "Ödemeyi 6 ay öne çektik. Sadece mazot ve gübre alımında kullanılabilecek. İkincisi faiizsiz olarak ihtiyacı olan finansman sağlanması için 100 bin liralık kredi limitini de 200 bin liraya çıkardık" açıklamasında bulundu.

Bakan Kirişci, son günlerde en çok merak edilen mazot ve gübre desteği ile ilgili olarak ise hafta sonuna doğru ödemelerin yapılacağını duyurdu. 

Çiftçilere müjde! Mazot ve gübre desteği bu tarihte hesaplara yatacak! Şimdi bakın!  

Vahit Kirişci, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği başka bir açıklamasında Türkiye'de 2002 yılında tarım alanında 3,7 milyar dolarlık bir ihracat bulunuyorken bu rakamın 2021 senesinde 25 milyar dolara yükseldiğine vurgu yapmıştı. "Ziraat Bankası'nın çiftçilerimize kullandırdığı faizsiz kredi var. Yani bugün yüzde 84 enflasyon olan ülkede biz üreticilerimize sıfır faizli kredi kullandırıyoruz. Bunun sınırı 100 bin TL'ydi. Şimdi biz bu 100 bin TL'lik limiti 200 bin TL'ye çıkardık bu son yayınlanan Cumhurbaşkanı kararıyla" diyen Kirişci, 00 bin Türk Lirası olan kısmının sadece mazot ve gübrede kullanılacağını belirtmişti. 

"Gübre ve mazot desteği ödemeleri 2-3 katına çıktı, üreticimiz haklı ama biz de destekleri ondan daha fazla olacak şekilde artırdık" açıklamasında bulunan Bakan Kirişci, 2021'de 25.8 milyar Türk Lirası olan tarımsal destek toplamının bugün 54 milyar lira olarak güncellendiğini de belirtmişti. 

Dev bankada tam 9 şiddetinde deprem! Herkes çatır çatır parasını çekmeye koşuyor! Hemen bakın!

Memur Ocak zammında deprem! Tek tek rakamlar hesaplandı! En düşük maaşı gören şok oldu!

Benzin, motorin ve LPG'de son dakika! İndirim ya da zam geldi mi? Opet, BP, PO, Shell 27 Ekim 2022 fiyat listesi...


Geri Dön