29 / 04 / 2024

Çiftçilere müjde! Yeni destek paketi şu anda masada! Kimler ne kadar destek alacak?

Çiftçilere müjde! Yeni destek paketi şu anda masada! Kimler ne kadar destek alacak?

Milyonlarca besici küçükbaş hayvancılık kapsamında sağlanacak destekleri merakla araştırıyor. Küçükbaş hayvancılık ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı ve besicilere yeni destek için düğmeye basıldı...



Küçükbaş hayvancılıkta sürü yenileme ve büyütme çalışması yapılarak  çoban istihdam eden 210 binden fazla işletme için 800 milyon Türk Lirası'na varan destek ödemesi gerçekleştirildi. 

BESİCİLER İÇİN 6 BİN LİRA ÖDENECEK

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunulan rapor kapsamında, çoban desteğiyle küçükbaş hayvan varlığının çoğaltılarak 75 milyona ulaştırılması planlanıyor. 

Çiftçilere müjde! Yeni destek paketi şu anda masada! Kimler ne kadar destek alacak? 

Yapılan planlama ile koyun sayısı geçtiğimiz sene yüzde 7.2 arttı ve 45.1 milyona ulaştı, aynı zamanda keçi sayısı da yüzde 3 arttı ve 12.3 milyona ulaştı. 

Çoban istihdamı desteği çerçevesinde 100 baş ve üzeri koyun keçi varlığı bulunan işletmelerden sertifika sahibi çoban istihdam eden, sene içinde 5 ay prim ödeyenlere senede 6 bin TL destek ödemesi gerçekleştiriliyor. 

Peki sürü büyütme ve yenileme desteği ne kadar? İşte ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön