06 / 05 / 2024

Çiftçilerin beklediği gün geldi! Mazot ve gübre desteği ödemeleri başladı mı?

Çiftçilerin beklediği gün geldi! Mazot ve gübre desteği ödemeleri başladı mı?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından milyonlarca çiftçiye Tarımsal Destekleme Uygulamaları kapsamında mazot ve gübre desteği ödemeleri yapılıyor. Vatandaşlar ise bu ödemelerin ne zaman verileceğini araştırmaya başladı. Peki, 2022 mazot gübre desteği ne zaman yatacak? İşte son dakika gelişmeleri...



MAZOT VE GÜBRE DESTEKLEMESİ BAŞVURU ŞARTLARI

Destekleme alabilmek için bazı şartları taşımanız gerekiyor.

Bu şartlar;

  • Çiftçi kayıt sistemine kayıt olunmalıdır.
  • Bakanlık tarafından belirlenen tarihte dilekçe ile başvurmak gerekmektedir.
  • Gübre desteği başvurusu yapabilmek için en az 1 dekar alana sahip olunması gerekmektedir.
  • 50 dekardan fazla araziye sahip olanların toprak analizi yaptırmaları gerekmektedir.
  • Toprak analizi yaptırmayan çiftçilerimiz sadece mazot desteği alabilecek ve gübre desteklerinden yararlanamayacaktır.Bunu bir örnek ile anlatalım. Örneğin 132 dekar araziye sahipsiniz. Bu alan için üç toprak analizi yaptırmanız gerekiyor. Çünkü her 50 dekar için 1 analiz şartı var. Şayet iki adet analiz yaptırır ve kalan 32 dekar için analiz yaptırmazsanız sadece 100 dekar için gübre desteği alırsınız. 32 dekar için sadece mazot desteği alınabilir.
  • Destekleme kapsamında mazotun 100 TL' lik mazotun 50 TL'si devlet tarafından karşılanacak.
  • Ektiğiniz ürünün coğrafi koşullara uygunluğunun tespit edilmesi gerekiyor.

Peki 2022 mazot ve gübre desteği ödemeleri ne zaman verilecek? Ödemeler başladı mı? Mazot ve gübre desteği ne zaman yatacak? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön