04 / 05 / 2024

Çilek Mobilya oturma bozukluklarına karşı yeni tasarım geliştirdi!

Çilek Mobilya oturma bozukluklarına karşı yeni tasarım geliştirdi!

Çilek Mobilya açıklamasına göre, " Ergo Ayarlanabilir Çalışma Masası ve Sandalyesi " çocuklara özel olarak, doğru oturma şekillerine uygun bir biçimde ergonomik oranlar baz alınarak tasarlandı...




Çilek Mobilya, çocukları oturma bozukluğundan kaynaklanan hastalıklara karşı korumak amacıyla "Ergo Ayarlanabilir Çalışma Masası ve Sandalyesi" tasarladı.


Çilek Mobilya açıklamasına göre, "Ergo Ayarlanabilir Çalışma Masası ve Sandalyesi" çocuklara özel olarak, doğru oturma şekillerine uygun bir biçimde ergonomik oranlar baz alınarak tasarlandı.


Açıklamada, uzmanların çocukların çalışma masalarında yanlış ve uzun süreli olarak aynı pozisyonda oturmaları sonucu oluşan rahatsızlıklara dikkat çektiği belirtildi. 


İyi bir duruş ve oturma pozisyonlarının çocukluk yaşlardan başladığını belirterek, anne babalara bu konuda çeşitli tavsiyelerde bulunan uzmanlar, çocukların çalışma masaları ve oturdukları sandalyelerin yüksekliğinin, masa ve sandalyenin boyu, sandalyenin sırt ve ayak desteği gibi özelliklerin belli standartlara göre ayarlanarak tasarlanması gerektiği konusunda uyarıda bulunuyor.


Ayarlanabilir yüksekliği, bel ve sırt boşluklarına uyumu ile Ergo Masa ve Sandalye, çocukların maruz kaldığı yanlış oturma pozisyonlarını minimuma indirmeyi hedefliyor. 


Ergo masa ve sandalye farklı yaş ve boy gruplarında farklı yükseklikte oturum ve yazmaya olanak sağlıyor. Ürün ayrıca ayakların tam olarak yere basmasını ve 90 derece dik durmasını sağlayarak doğru duruşu sağlıyor. Bunun yanında eğimli bir yazı alanı oluşturarak el ve kalem tutma pozisyonlarını destekliyor ve el bileklerine binen yükü azaltıyor. 


AA


Geri Dön