08 / 05 / 2024

Çin aracılığı ile 1,4 milyon sosyal medya gönderisi silindi! İşte nedeni

Çin aracılığı ile 1,4 milyon sosyal medya gönderisi silindi! İşte nedeni

Çin'in siber uzay düzenleyicisi, diğer "belirgin sorunların" yanı sıra yanlış bilgilendirme, yasadışı vurgunculuk ve devlet görevlilerinin kimliğine bürünme iddialarına yönelik iki aylık bir soruşturmanın ardından 1,4 milyon sosyal medya gönderisinin silindiğini söyledi.



Yaklaşık 930.000 diğer hesap, tüm takipçilerin çıkarılmasından kâr elde etme ayrıcalıklarının askıya alınmasına veya iptal edilmesine kadar daha hafif cezalar aldı.

Microsoft, İngiltere düzenleyicisine karşı Activision temyiz gerekçelerini ortaya koyuyor
Ayrı bir kampanyada düzenleyici kurum, yakın zamanda yapay zeka teknolojilerinin yardımıyla çevrimiçi sahte haber kapsamının artışına karşı haber spikerlerini ve medya ajanslarını yanlış tanıttığı iddia edilen 100.000'den fazla hesabı kapattı.

Cuma günü CAC, son kampanyasının "Çin Kızıl Ordu Komutanlığı", "Çin Terörle Mücadele Gücü" ve "Stratejik Füze Gücü" gibi isimlerle yaklaşık 13.000 sahte askeri hesabı hedef aldığını söyledi.
Hastalık ve önleme kontrol merkezleri ve devlet tarafından yürütülen araştırma enstitüleri gibi kamu kurumlarının kimliğine bürünen yaklaşık 25.000 hesap daha hedef alındı.

Çin aracılığı ile 1,4 milyon sosyal medya gönderisi silindi! İşte nedeni

Yaklaşık 187.000 kişi haber medyası işletmelerini taklit ettiği için cezalandırılırken, 430.000'den fazla kişinin ilgili mesleki niteliklere sahip olmadan profesyonel tavsiye veya eğitim hizmetleri sunduğu iddia edildi.
Yaklaşık 45.000 hesap "sıcak konuları abartmak, nüfuz peşinde koşmak ve yasa dışı para kazanma" nedeniyle kapatıldı.

Düzenleyici, "ağır bir darbe indirmek ve yasa dışı 'self-media'yı düzeltmek için kamu güvenliği, piyasa denetimi ve diğer departmanlarla aktif olarak koordine edildiğini" söyledi.

Elon Musk davalardan kurtulamıyor! Şİmdi de Halkla İlişkiler firmasının faturalarını ödemedi

Teknoloji devine bir şok daha! 50 milyon dolarlık açıldı

Merakla beklenen Redmi K60 Ultra'nın görüntüsü sızdı! 


Geri Dön