28 / 04 / 2024

Çin’den krizdeki emlak sektörünü destekleme sinyali geldi!

Çin’den krizdeki emlak sektörünü destekleme sinyali geldi!

Çin Komünist Partisi politbürosu son dönemlerde sık sık gündeme gelen emlak sektörü başta olmak üzere ekonomide toparlanma sözü verdi. Söz konusu bu karar piyasalar tarafından coşku ile karşılandı.



Çin hükümeti, tüketimi artırma ve yerel yönetim borcunu çözme taahhütlerinin dışınd sorunlu emlak sektörüne daha fazla destek sinyalleri verdi. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, Çinli yöneticiler ayrıca kuşatma altındaki emlak sektörü için “politikaları zamanında ayarlama ve optimize etme” sözü de verdi.

Çin’den krizdeki emlak sektörünü destekleme sinyali geldi!

Xinhua Haber Ajansı'nın yayımlamış olduğu habere göre, Çin Komünist Partisi’nin en üst karar alma organı olan 24 üyeli Politbüro yeni politikalar da peş peşe açıkladı. Yine aktarılan detaylara göre, politikalar daha fazla ekonomik desteğin dışında emlak sektöründeki kısıtlamaların düzeltilmesi anlamı da taşıyor.

Aktarılan detaylara göre, Temmuz ayındaki politbüro toplantısı, Çin’in yılın 2. yarısı için ekonomi politikalarının tonunu belirliyor ve piyasa gözlemcileri, dünyanın en büyük 2. ekonomisinde sendeleyen büyümeye yönelik politika desteği konusunda da rehberlik bekliyor.


Geri Dön