15 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşına ek zamla ilgili sürpriz gelişme! AK Parti açıklama yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşına ek zamla ilgili sürpriz gelişme! AK Parti açıklama yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşına yüzde 40 zam isteyerek 101 liralık tutarın 141 bin liraya yükseltileceğine dair haberler kamuoyunda gündem oldu. Muhalefetin söz konusu zam talebine ilişkin eleştirilerine AK Parti'den cevap geldi.



Milletvekillerinin maaşlarına zam talebi için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ricacı olduklarını Sözcü Gazetesi yazarı Saygı Öztürk dile getirmişti. Maaşlarındaki artışın Cumhurbaşkanı maaşının artmasına bağlı olan vekillerin isteği karşısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşına yüzde 40 zam talebini içeren ek bütçe teklifi TBMM'ye sunulmuştu.

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Tayyip Erdoğan kendi imzasıyla Meclis Başkanlığı'na sunduğu ek bütçeyle en son Ocak’ta artan maaşını yüzde 40,4 oranında artırarak 141.453 TL'ye yükseltiyor. Cumhurbaşkanı'nı etkileyen ekonomik kriz asgari ücretliyi etkilemiyor mu? Asgari ücretli 4.253 TL'ye mahkum mu kalacak?” sözleriyle konuyu gündeme getirmişti.

Söz konusu gelişmeler sonrasında AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşına zam istemediğini açıkladı.

Ünal, emekli meclis başkanları ve milletvekillerinin maaşlarının Cumhurbaşkanı ödeneğine endeksli olduğunu söyledi. Bu adımın da bu yüzden atıldığını ifade eden Ünal, "Cumhurbaşkanımız kendi ödeneği ile ilgili artış talep etmedi" şeklinde konuştu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön