15 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Ekonomimiz tüm olumsuzluklara rağmen 2022'de yüzde 5,6 büyüdü!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Ekonomimiz tüm olumsuzluklara rağmen 2022'de yüzde 5,6 büyüdü!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulundu. Yılmaz, 2022 yılını etkisi altına alan savaşın tüm olumsuzluklarına rağmen ekonominin yüzde 5,6 oranında büyümeyi başardığını belirtti.



"BÜYÜMENİN KOMPOSİSYONU DA DENGELİ BİR GÖRÜNÜM SERGİLEDİ!

OECD'nin, küresel ekonominin 2023 yılı büyüme tahminini yüzde 2,7 olarak duyurduğunu, IMF'nin ise 2023 yılı için küresel büyüme beklentisini yüzde 2,8 olarak belirlediğini ve dünya ticaretindeki büyümenin 2022 yılındaki yüzde 5,1 düzeyindeki yükselişten 2023'te yüzde 2,4'e gerilemesinin beklendiğini aktaran Yılmaz, etkilenme oranı farklı olsa da sert ve belirsiz küresel ekonomik ve finansal koşulların, Türkiye'yi de tüm dünya gibi olumsuz etkilediğine dikkati çekti.

Yılmaz, Türkiye ekonomisinin, güçlü üretim ve ihracat kabiliyeti ile olumlu ayrışan bir konuma gelmeyi başardığını kaydederek "2021 yılında yüzde 11,4 oranındaki gayrisafi yurt içi hasıla büyümesi ile G20 içinde en hızlı büyüyen ekonomimiz, 2022 yılını etkisi altına alan savaşın tüm olumsuzluklarına rağmen yüzde 5,6 oranında büyümeyi başarmıştır. Böylece, ekonomimiz değişen küresel şartlara ne kadar büyük bir hızla uyum sağlayabildiğini bir kez daha ispat etmiştir." bilgisini paylaştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön