29 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: ‘Enflasyon, 2026’da tek haneye inecek’

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: ‘Enflasyon, 2026’da tek haneye inecek’

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyonun 2026’da tek haneye düşeceğini açıkladı. Yılmaz, "2024’ten itibaren kademeli olarak enflasyonun düşeceğini ve 2026 yılında yüzde 8,5 gibi tek haneli rakamlara döneceğimizi öngörüyoruz” dedi.



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Rize Ticaret Borsası’nda iş insanları ile bir toplantıda bir araya geldi.

Yılmaz, şehirlerde gerçekleştirdikleri toplantılarda, Orta Vadeli Program’daki (OVP) gibi toplumun değişik kesimleriyle, iş dünyası, sivil toplum kuruluşları (STK) ve yerel yönetimlerle istişarede bulunmayı talep ettiklerini aktardı.

İstişare ve ortak aklın, doğru politikaların tayin edilmesinde çok etkili olduğu gibi, politikaların sahiplenilerek uygulanması açısından da çok kıymetli olduğuna yürekten inandıklarının altını çizen Yılmaz, OVP’nin ardından ilk kez iş dünyasıyla bir araya geldiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: ‘Enflasyon, 2026’da tek haneye inecek’

Yılmaz, çarşamba günü uzun bir zamandır üzerinde çalıştıkları OVP’yi tamamlayıp ilan ettiklerini aktararak, şu değerlendirmede bulundu:

“Sayın Cumhurbaşkanımız bizzat bu toplantıya katılım sağladı. İlk olarak şunu ifade etmek isterim: Dünyanın en iyi programını da hazırlasanız, arkasında bir siyasi irade olmadığı zaman hiçbir anlam ifade etmez. Zira planlar, programlar uygulanmadıkları müddetçe yaşamımızda bir değişiklik meydana getirmezler. Sayın Cumhurbaşkanımızın bizzat katılım sağlaması ve en güçlü biçimde desteğini ifade etmesi, bu programın en kıymetli yönüdür.

Kamu ve sivil toplum olarak ortak akılla hazırlanması da yine çok kıymetli diye düşünüyorum. Bu süreçte bizzat gerçekleştirdiğim toplantılarla iş dünyasından, emek, sendikalardan, finans ve tarım başta olmak üzere, çeşitli kesimlerden arkadaşlarımızla bir araya geldim. Görüşmeler yaptım. İlgili bakanlarımız yine birçok istişare toplantısı gerçekleştirdi. Bütün bunların sonucunda bu plana yansıttık.”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: ‘Enflasyon, 2026’da tek haneye inecek’

ENFLASYON, 2026’DA TEK HANEYE İNECEK’

“Yılmaz, “Dünya tarihinde eşine az rastlanan, bizim tarihimizin de en büyük olarak nitelendirebileceğimiz 6 Şubat’ta yaşadığımız depremin yaralarını sarmak ve bir daha benzer afetlerle karşılaşmamak amacıyla risklerimizi azaltmak. Planın ilk önceliği bu. Çok büyük bir yük. Çok büyük bir yıkım. Fakat inşallah 2023 ve 2024 yıllarında ağırlıklı olmak üzere bu harcamaları yapacağız. Daha sonraki seneler kademeli olarak azalıyor” dedi.

OVP’deki 2’nci temel hedefimiz makro ekonomik istikrarı sağlamak ve enflasyonu orta vadede, orta vade dediğimiz 2026 yılında tek haneli rakamlara düşürmek. Son zamanlarda gerek uluslararası konjonktür yüzünden gerek kurdaki hareketlilik gerek reel ücretlerdeki gelişmeler ve gerekse de gelir tedbirlerimiz sebebiyle pek çok etken var. 2023’ye geçici olarak enflasyonda bir artış söz konusu. Fakat bu geçiş dönemine özgü bir artış. Kalıcı bir artış olmayacağını tahmin ediyoruz. 2024’ten itibaren kademeli olarak enflasyonun düşeceğini ve 2026 yılında yüzde 8,5 gibi tek haneli rakamlara döneceğimizi düşünüyoruz.”

SON DAKİKA! 7 şiddetinde deprem! Resmen beşik gibi sallandı!

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisine müjde! Emekli maaşına son dakika yüzde 37.76 zam güncellemesi!

2023 e-Devlet kırtasiye yardım başvurusu! Başvuru ekranı burada! Hemen başvurun!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön