27 / 04 / 2024

CVK Group, Bilgi Üniversitesi'nin Tophane'deki yurdunu otele çeviriyor!

CVK Group, Bilgi Üniversitesi'nin Tophane'deki yurdunu otele çeviriyor!

CVK Group, Bilgi Üniversitesi'nin Tophane'deki kız yurdunu, oda fiyatı 500 eurodan başlayan otele çevirecek. Firma Avrupa'ya da otel açacak. Bilgi Üniversitesi kız yurdu binasını 250 odadan oluşan 5 yıldızlı konsept bir otele dönüşecek.



Türkiye'nin ilk üç krom madeninden birine sahip olan CVK Group, iki yıl önce girdiği turizm alanında yeni bir projeye başlıyor. Taksim'de uzun süre atıl kalan Park Otel'i alıp 350 milyon dolar yatırımla CVK Park Bosphorus'a dönüştüren firma, şimdi de Tophane'de yer alan Bilgi Üniversitesi kız yurdu binasını 250 odadan oluşan 5 yıldızlı konsept bir otele dönüştürüyor. Bu otel için 250 milyon dolarlık yatırım yapmayı öngördüklerini dile getiren CVK Hotel&Resorts Genel Müdürü Bahri Şahin, oteli 2 yıl içinde açacaklarını söyledi. Oda fiyatlarının en az 500 euro olacağını dile getiren Şahin, "Her oda farklı bir konsepti yansıtacak. Misafirlerin yüzde 95'i yabancı turist olacak. Bu yüzden Türkiye'nin geleneksel ve modern yapısını bir arada yansıtabileceğimiz konseptler üzerine çalışıyoruz" dedi. İstanbul'da şehir otelciliği yapmaya devam edeceklerini kaydeden Şahin, "Bundan sonra da açacağımız otellerin tamamı lüks segmentte olacak. Şu anda Beyoğlu, Beşiktaş ve Boğaz hattında yeni yatırımlar için yer bakıyoruz. 2023 yılına kadar 9 zincir otele ulaşmış olacağız" dedi. Şahin Bodrum'da da marina ve otel yapmak üzere harekete geçtiklerini kaydetti. 


AVRUPA 'YA AÇILACAK 

Bir yandan şehir otelciliği yatırımları devam ederken diğer yandan da yurtdışında otel açmaya karar veren grup, şu anda Avrupa'da yatırım yapmak için ülke araştırıyor. Bahri Şahin, "Türk kültürüne yakın ülkeleri düşünüyoruz. Çünkü turizm anlayışımız birbirine çok benziyor. İtalya ve İspanya kadrajımızda. Turizmde bir Türk markasını Avrupa'ya taşıyacağız" dedi.


ENERJİ YATIRIMI DA YAPACAK

CVK Group olarak enerji sektörü ile de yakından ilgilendiklerini dile getiren Şahin, şunları söyledi: "Madencilikte faaliyet gösterirken hangi sektörlerin kârlı olacağını anlamak için detaylı bir araştırma yaptırdık. Turizm ve enerji öne çıkan sektörler oldu. Şu anda rüzgâr ve güneş enerjisi ile ilgileniyoruz. Enerji ihalelerini takip ediyoruz. 2014 yılı içerisinde enerji yatırımı yapmayı planlıyoruz."


Sabah/Pınar Çelik


Geri Dön