28 / 04 / 2024

Dairelerde net alan hesabı!

Dairelerde net alan hesabı!

Dairelerin alanları belirtilirken karşımıza iki farklı alan çıkıyor: Net alan ve brüt alan. Buna göre dairelerde net alan hesabı nasıl yapılır, merak ediyorsanız net alan hesaplamaları için haberimizi inceleyebilirsiniz...



Dairelerde net alan hesabı!

Daire büyüklükleri iki farklı şekilde hesaplanıyor. Bunlar net alan hesabı ve brüt alan hesabı olarak karşımıza çıkıyor. Buna göre dairelerde net alan nedir, dairelerde net alan nasıl hesaplanır, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Net inşaat alanı, konut içerisinde duvarların arasında kalan temiz alana deniyor. Bir diğer deyiş ile net alan; konut içerisinde duvarların arasında kalan süpürülebilir alanı ifade ediyor. Buna göre konuttaki her bir oda, banyo, mutfak ve balkonun sıvaları da çıkmış olarak hesaplanan süpürülebilir ve yürünebilir alan, net alan oluyor.


- Dış net alan: Evin dış dört duvarının toplamına deniyor. Bu hesaplamaya balkon ve teraslar dahil ediliyor.


- İç net alan: Bir evin süpürülebilir alanlarının toplamı ise iç alan olarak ifade ediliyor. Buna da ıslak hacimleri, balkon ve teraslar dahil ediliyor.


Brüt alan..

Brüt alan ise; bağımsız bölümün duvarlar dahil alanı ile ortak alanların bağımsız bölüm başına düşen miktarı kadar, o bağımsız bölüme ilave edilmesiyle oluşan alana deniyor. 





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön