01 / 05 / 2024

DASK ve konut sigortalarına talep 4 kat arttı!

DASK ve konut sigortalarına talep 4 kat arttı!

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerden sonra geçen 1 aylık sürede deprem ve konut sigortalarında yaşanan talep artışı dikkat çekti.



Açıklamasında şu anda kendilerini bir nebze de olsa sevindiren gelişmenin yaşanması olası bir başka deprem felaketine karşı toplumumuzun sigorta bilincine eriştiğini görmek olduğunu söyleyen Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen önemli açıklamalar yaptı.

Yaptığı açıklamada poliçelerde yaşanan bu artışı Aksigorta özelinde değerlendirdiklerini dile getiren Uğur Gülen, Doğu bölgelerinde DASK üretimi kapalı olmasına rağmen yazılan üretimin geçen yılın şubat ayına göre 2-3 katına çıktığını gördüklerini söyledi. Açıklamasında beklenen İstanbul depremi göz önüne alındığında da bu bölgede geçtiğimiz seneye oranla 4 kat artış yaşandığını kaydeden Uğur Gülen, yine yaşanan Kahramanmaraş depreminin etkisiyle Akdeniz bölgesinde de DASK ve konut sigortalarında da 4 kata varan talep artışı yaşandığını kaydetti. Toplam üretimin de yüzde 63 gibi ciddi bir oranı yeni poliçelerden geldiğini kaydeden Uğur Gülen, "Bu da toplum olarak depreme karşı kendini güvence altına alma farkındalığının bir önceki senelere oranla 3-4 kat arttığını gösteriyor’’ dedi.

DASK ve konut sigortalarına talep 4 kat arttı!

Konut sigortası DASK’a ek güvence

Yaptığı açıklamada DASK sigortasının gerekli olduğunu fakat DASK poliçesine ek olarak, konut sigortalarında yaşanan artışın sigorta bilincinin arttığını gösteren en önemli etkenler arasında yer aldığını söyleyen Uğur Gülen, afetlere yönelik tam güvence sağlanabilmesi için konut sigortası edinilmesinin oldukça önemli olduğunu söyledi. 

Uğur Gülen açıklamasında bu poliçenin DASK’a ek bir teminat olmasının dışında kiracıların da eşyalarını korumak için tercih ettiği bir ürün olduğunu söyleyerek, yaşanan afet sonrası elbette toplumsal bir endişe duyduklarını söyledi. Bunun bir sonucu olarak da konut ve DASK sigortalarına oldukça yoğun bir talep olduğunu söyleyen Uğur Gülen, deprem bölgesinde yaşayan bir toplum olarak, edinilen bu bilinç düzeyinin sadece felaketler sonrasında değil, her zaman devam etmesi gerektiğini de söyledi.

İstanbul’da İmar Yönetmeliği değişiyor: Deprem konteyneri zorunlu olacak!

Prof. Dr. Naci Görür'den İstanbul için çarpıcı açıklama! Marmara'da 7.6 büyüklüğünde... Peş peşe sıraladı! 

Marmara depremi tartışması büyüyor! Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Marmara'yı anlattı: Bu bölge riskli! 


Geri Dön