09 / 05 / 2024

DASK'ın hasar ödemesi 1.1 milyar TL'yi geçti! Başvuru sayısı ise 290 bin 558 oldu!

DASK'ın hasar ödemesi 1.1 milyar TL'yi geçti! Başvuru sayısı ise 290 bin 558 oldu!

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından DASK'a gerçekleştirilen hasarlı ya da yıkılmış konutlar için başvuru sayısı 290 bin 558 olarak gerçekleşti. DASK ödenen tazminat tutarını açıkladı...



Hürriyet'te yer alan habere göre; Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından hasarlı konutlar için yapılan başvuru sayısı 290 bin 558 olarak açıklandı. 

DASK tarafından hasarlı konutlar için gelen başvuru sayısı ile ödenen tazminat tutarına ilişkin son dakika açıklaması yapıldı.

DASK ın hasar ödemesi 1.1 milyar TL yi geçti! Başvuru sayısı ise 290 bin 558 oldu!

DASK tarafından gerçekleştirilen açıklamada "Bugün itibarıyla tarafımıza ulaşan hasar ihbar sayıları ve işlemi tamamlanarak ödemesi yapılan toplam tutar ekte bilgilerinize sunulmuş olup, bahse konu bilgiler haftalık olarak siz değerli basın mensupları ve kamuoyu ile paylaşılacaktır" denildi. 

DASK'a hasarlı konutlar için yapılan başvuru sayısı 290 bin 558 olurken, ödenen tazminat tutarı da 1 milyar 120 milyon 191 bin 441 Türk Lirası olarak açıklandı. 

DASK ın hasar ödemesi 1.1 milyar TL yi geçti! Başvuru sayısı ise 290 bin 558 oldu!

Konuya ilişkin gelen son dakika açıklamasında, DASK olarak öncelikli ve tek amacın, çok hızlı olarak sigortalıların tazminatlarının ödenmesi olduğu belirtildi.

Bu kapsamda konutlarında hasar olan vatandaşlarımızın ihbar kanalları aracılığıyla, herhangi bir süre kısıtlaması bulunmaksızın DASK'a ulaşabileceklerinin altı çizildi. 

Depremden etkilenen 5 ilde 85 bin 250 konut inşa edilecek! Hangi şirket nerede, kaç konut yapacak?

Malatya’daki depremde son durum! Ölü ve yaralılar var!

Deprem otomobil piyasasını iyice alt üst etti! Bayiler sipariş bile almıyor!


Geri Dön