22 / 05 / 2024

DASK'ın tazminat ödeme tutarı 24 milyar liraya yaklaştı! 519 bin 851 adet hasar ihbarı yapıldı!

DASK'ın tazminat ödeme tutarı 24 milyar liraya yaklaştı! 519 bin 851 adet hasar ihbarı yapıldı!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), bugün itibarıyla DASK'a 519 bin 851 adet hasar ihbarı geldiğini ve tazminat ödeme tutarının 24 milyar liraya yaklaştığını açıkladı. İşte ayrıntılar...



DASK tarafından aktarılan son dakika rakamlarına göre, bugün itibarıyla DASK'a 519 bin 851 adet hasar ihbarı ulaştığına ve tazminat ödeme tutarının 24 milyar Türk Lirası'na yaklaştığına dikkat çekildi. 

"Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hasarsız tespit edilen ya da hasar tespiti yapılamayan, hasar dosyasında eksik evrakı bulunan ve tarafımıza yeni iletilen ve iletilmeye devam eden hasar ihbarları için çalışmalarımız devam etmektedir" denilen açıklamada, bu kadar kısa zamanda bu denli büyük bir başarının mimarı olan DASK ekibine, sigortalılar ile ödemelerini buluşturan başta Vakıfbank olmak üzere tüm bankalara ve sigortalılara teşekkür edildi. 

DASK ın tazminat ödeme tutarı 24 milyar liraya yaklaştı! 519 bin 851 adet hasar ihbarı yapıldı!

DASK'tan yapılan açıklamada "azminat ödemelerimizin hızla gerçekleştirilmesi sürecimizde, hasar dosyasında eksik evrakı bulunan sigortalılarımız ile iletişime geçerek evraklarının tamamlanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" denilerek, bu çerçevede, sigortalıların web sitesi ve e-Devlet aracılığıyla  eksik hasar evrakını ulaştırmalarının oldukça önemli olduğunun altı çizildi. 

Konuya ilişkin açıklama "Ödemelerin tahsil edilebilmesi için gerekli ödeme şifreleri sigortalılarımıza SMS ile gönderilmekle birlikte e-devlet üzerinden de bu şifreye erişilebileceğini tekrar bildirmek isteriz" denilerek tamamlandı. 

DASK ın tazminat ödeme tutarı 24 milyar liraya yaklaştı! 519 bin 851 adet hasar ihbarı yapıldı!

Bu gelişmelerin yanı sıra, İçişleri Bakanı Soylu tarafından geçtiğimiz haftalarda yapılan bir açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 50 bin 783 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. 

Bakan Soylu, enkaz kaldırma çalışmalarının AFAD'ın kontrolünde ve valilerin koordinasyonunda sürdürüldüğüne dikkat çekerek, 11 bölgede 57 bin enkazın 50 bininin bittiğinin altını çizdi. 

Depremzedeler için yapılacak 9 bin konuttan 3 bininin ihalesi tamamlandı!

Milli Emlak'tan 15 bin TL'ye arazi fırsatı! Açıklanan bu tarihi aman kaçırmayın!

Türkiye’den 85 firmanın katıldığı Cezayir’deki uluslararası yapı fuarı Batimatec 2023 açıldı!

 


Geri Dön