17 / 05 / 2024

Depremi bahane ettiler zam yaptılar! Biri artık dur demeli 

Depremi bahane ettiler zam yaptılar! Biri artık dur demeli 

Zam furyası her geçen gün büyürken bir taraftan da fırsatçılar hakkında adli ve hukuki süreçlerde işlemeye başladı. Bu zam furyasına  depremi bahane ederek karkas et fiyatlarına haftada iki kez zam yapıldığı belirtildi.



Karkas etin kilogram ücreti, senebaşından bu yana 130 TL'den 180 TL'ye  çıkarken, ekonomim.com'dan Mehmet Ali Gülel’e açıklama yapan Tüfekçi, şunları kaydetti:

“Zamma bahane olarak zelzeleden sebep Maraş ve Antep’te kesimin olmaması gösteriliyor. Fakat o bölgeden İstanbul’a da çok az ürün gönderiliyor. Zelzele bölgesinde sadece Elbistan’da entegre tesis var, ötekileri irili ufaklı kesimhanelerden oluşuyor. Mevzu bahis kesimhanelerde tam kapasite olmasa bile kesimler başlamış 
halde. Böyle sorunlu bir dönemde birlik ve beraberlik olmamız gerekirken, zam furyasına çevrilmesini ahlaken yanlış buluyoruz.”

'LOKANTACILAR ODASI DA BU DURUMDAN ŞİKAYETÇİ'

Kasaplar olarak bakanlık, ticaret borsası ve ticaret odası temsilcilerinin de görüşünü alarak dükkanlarını bir hafta süreyle kapatmaya hazırlandıklarını dile getiren Tüfekçi,  “İstanbul’da 2 bine yakın kasap var ve lokantacılar odası da bu durumdan çok şikayetçi. Odalarla beraber İstanbul’da 3 bin abone var” dedi.

Depremi bahane ettiler zam yaptılar! Biri artık dur demeli 
Karkas kesim, hayvanların kasaplık işlemi sonrası, parçalanarak saklanabilir ve kullanılabilir hale getirilmesi işlemidir. Bu işlem genellikle büyükbaş veya küçükbaş hayvanların kesimhanelerde yapıldığı bir süreçtir.

Karkas kesim işlemi, hayvanın çeşitli parçalarına ayrılmasını içerir. Bu parçalar, kasapların uzmanlığına ve müşterilerin taleplerine göre değişebilir. Karkas kesimi sırasında, hayvanın eti, kemikleri, derisi ve iç organları ayıklanır. Bu parçalar daha sonra et ürünleri olarak paketlenir ve marketlerde veya kasaplarda satışa sunulur.


Geri Dön