29 / 07 / 2024

Depremzede çiftçiler için yeni adım! Bir yıl ertelecek

Depremzede çiftçiler için yeni adım! Bir yıl ertelecek

Depremin vurduğu tüm çiftçilerin Ziraat Bankası'ndan kullandıkları düşük faizli kredi borcu bir sene zamanla ertelendi.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


TÜM YATIRIM KREDİSİ TAKSİTLERİ ERTELENDİ

Erteleme zmanı süresince banka ve Tarım Kredi'nin ertelenen tarım kredisi sorumluluklarına gününden itibaren faiz uygulanmayacaktır. Yatırım kredisinin kalan  tüm taksitleri bir ene ertelenecek, fakat faizsiz erteleme sadece ilk taksit için geçerli olacak, diğer taksitler güncel faiz ve indirimlere tabi olmaya devam edecek.
Krediden cayma sebebiyle banka ve tarım kredisi gelir kaybı, bankanın tarım kredisine sunduğu cari tarım kredisi faiz oranı baz alınarak hesaplanmaktadır.

Depremzede çiftçiler için yeni adım! Bir yıl ertelecek

 Banka ile Tarım Kredi, icraata geçtikleri ilk sene kapsamında üreticiler için birden fazla oran belirleyebilir. Bu çerçevede kullandırılan krediler ilk yılın onunda gelir kaybı iddialarından muaftır. Tarum Kredi, vadeye göre hesaplanan tahmini gelir kayıplarını aylık bazda değerlendirilmek üzere Maliye Bakanlığı'na sunacak. Nihai
 gelir kaybının Hazineye bildirilmesinden sonra ödeme, Hazinenin ilgili yıl bütçesine bu amaçla konulan bütçeden karşılanır.

HERHANGİ BİR TAKİP İŞLEMİ BAŞLATILMAYACAK

Bu bağlamdaki kredilerde, tazminat komisyonunun karar tarihinden başvuru süresinin sonuna kadar borcun ertelenmesi durumunda takip takibi başlatılmayacaktır. Bu karar 6 Şubat'ta yürürlüğe girdi.

 

Fırsatçılara kötü haber! 100 bin liraya kadar ceza kesilecek

İşte faturalar bundan dolayı kabarıyor! Aman bunları yapmayın

Veriler gerçeği ortaya çıkardı! Mola vermeden 33 aydır artıyor! 


Geri Dön