11 / 05 / 2024

Dev seçim yaklaşırken JPMorgan'dan 2023 seçimleri sonrası dolar tahmini!

Dev seçim yaklaşırken JPMorgan'dan 2023 seçimleri sonrası dolar tahmini!

JPMorgan adlı Amerikan yatırım bankası, Türkiye'deki seçimlerin ardından döviz kuru ve faizlerle ilgili tahminlerini açıkladı. 14 Mayıs'ta gerçekleşecek olan seçimler sonrasında doların Türk lirası karşısındaki zirve seviyesi tahminleri de bu açıklama içerisinde yer aldı.



Açıklamada, "Sonrasında ortodoks makroekonomik politikalara dönülecek bir senaryoda Lira'da gerçek bir değer kazancı trendi görülebileceği" ifadesi yer aldı. Bu durumda, TL'nin reel değerinin artacağı ve daha istikrarlı bir seyir izleyebileceği öngörülmektedir. Ancak bu senaryonun gerçekleşmesi için belirli politika değişikliklerinin yapılması gerektiği de vurgulanmaktadır.

Analistler, 5-10 yıllık tahvil getirilerinde adil değerin yüzde 26-33 aralığında olduğunu tahmin etmektedirler. "Enflasyon hedefli ortodoks politikalara dönüş senaryosunda" faizlerin yüzde 25 seviyelerine kadar çıkabileceğini belirten analistler, şu anki makroekonomik politikaların devam etmesi durumunda ise seçim sonrası tahvil getirilerinde çok fazla bir değişim beklemiyorlar, ancak sonrasında ılımlı bir yükseliş olabileceğini değerlendirmektedirler.


Geri Dön