12 / 05 / 2024

Dev seçim yaklaşırken JPMorgan'dan 2023 seçimleri sonrası dolar tahmini!

Dev seçim yaklaşırken JPMorgan'dan 2023 seçimleri sonrası dolar tahmini!

JPMorgan adlı Amerikan yatırım bankası, Türkiye'deki seçimlerin ardından döviz kuru ve faizlerle ilgili tahminlerini açıkladı. 14 Mayıs'ta gerçekleşecek olan seçimler sonrasında doların Türk lirası karşısındaki zirve seviyesi tahminleri de bu açıklama içerisinde yer aldı.



Analistler, Merkez Bankası'nın ortodoks politikalara dönülmesi durumunda, yılın 3. çeyreğinde politika faizini yüzde 8,5'ten yüzde 30'a yükseltmesini beklemektedirler. Ancak, faizlerin yüzde 40'a kadar yükselme ihtimalinin de dışlanamayacağı ifade edilmiştir. 3. çeyrekte yeterli bir faiz artışı olmazsa, makroekonomik dengesizliklerin artabileceği ve daha fazla faiz artışını gerektirebileceği belirtilmektedir.

Analistler, küresel yavaşlamanın da etkisiyle 2023'te Türkiye'de büyümenin düşebileceğini ve yüzde 2,5 büyüme olacağı tahmininde bulunduklarını belirtmişlerdir. Öte yandan, birkaç gün önce Citi ekonomistleri de Türkiye'deki düzenlemelerin gevşetilmesi ve risk primindeki toparlanmanın etkisiyle bir yıl içinde Türk Lirası'nın yüzde 12 değerlenebileceğini belirtmişlerdir.


Geri Dön