04 / 05 / 2024

Devletten dev destek! Çalışan anneye en az 22 bin TL ödeme!

Devletten dev destek! Çalışan anneye en az 22 bin TL ödeme!

Devlet, çalışan anneler için destekler vermeye devam ediyor. Devlet tarafından çalışan annelere süt ve emzirme parası, doğum, kreş yardımı, yarım gün çalışma desteği verilmeye devam edecek. Peki 2022 yılında annelere ne kadar destek ödemesi yapılacak?



Devletten çalışan anneler için yeni destekler gelmeye devam ediyor. Hükümet, bu yıl doğum yapan çalışan kadınlara süt ve emzirme yardımı, doğum, kreş yardımı ve yarı zamanlı çalışma desteği sağlamaya devam edecek. Emzirme yardımı bu yıl 316 liraya çıkarken, iki yıl için verilecek miktar ise 7500 liraya ulaşacak. Asgari ücretli bir çocuklu anneye ödenen doğum (rapor) ödeneği 12 bin 450 lira olacak. Doğum ve kreş yardımı ile birlikte çalışan annelerin bu yıl alacağı destek tutarı 22 bin lirayı geçecek.

A Haber'de yer alan habere göre; Sosyal Güvenlik Kurumu, bu yıl geçerli olacak ve milyonlarca kişiyi ilgilendiren prim ve ödenekleri belirledi. Yeni tarife ile doğum, hastalık, iş, kaza, meslek hastalığı, emzirme ve cenaze ödeneği durumlarında alınan rapor parası artırıldı. SSK'lı çalışan kadınlara doğum parası adı altında izin süresi boyunca iş göremezlik ödenir.

 Devletten dev destek! Çalışan anneye en az 22 bin TL ödeme!

Bu haktan yararlanabilmek için en az 90 gün sigorta primi ödeme şartı vardır. Bu tutar, çalışan annenin son üç aylık brüt ücretine göre hesaplanır ve ödenir. Brüt yevmiye ve üçte ikisi anneye ödenir.

Brüt maaşı 5004 lira olanlar, 12 bin 450 lira, 6000 lira 14 bin 930 lira, 7500 lira 18 bin 668 lira (112 günlük rapora göre) anenlik yardımı alıyor. Doğum parası alabilmek için yeni annenin doğum ödeneği alabilmesi için işyerinde sigortalı olmaya devam etmesi ve rapor süresi içinde 112 gün içinde işyerinde çalışmamış olması gerekir. Peki çalışan anneler işe tüm gün gitmek zorunda mı? Maaşlarının tamamını mı yoksa bir kısmını mı alma hakları var?

 

.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön