22 / 05 / 2024

Devletten dev destek! Çalışan anneye en az 22 bin TL ödeme!

Devletten dev destek! Çalışan anneye en az 22 bin TL ödeme!

Devlet, çalışan anneler için destekler vermeye devam ediyor. Devlet tarafından çalışan annelere süt ve emzirme parası, doğum, kreş yardımı, yarım gün çalışma desteği verilmeye devam edecek. Peki 2022 yılında annelere ne kadar destek ödemesi yapılacak?



SÜT PARASI 316 LİRA OLDU

Çalışan anneler süt parası diğer adıyla emzirme ödeneğinden de yararlanabiliyor. Sigortalı çalışanların son bir yılda 120 gün prim ödemiş olması gerekir. Süt yardımı olarak da bilinen emzirme ödeneği, kendi işi nedeniyle SGK'dan maaş alan kadınlara veya erkeğin sigortasız eşine ödenir. Geçen yıl 232 lira olan bu ödenek bu yıl 316 liraya yükseldi.

YENİ DOĞAN VE KREŞ DESTEĞİ

Devlet ayrıca çalışan annelere kreş desteği de sağlıyor. Asgari ücretle çalışan anneler devletin sunduğu desteklerden yararlanıyor. Kadın çalışanlara yapılan kreş yardımı gelir vergisinden muaf iken, bu rakam asgari ücretin yüzde 50'sine yükseltilmiştir. 2015 yılı Mayıs ayından sonra doğum yapan tüm annelere çocuk yardımı yapılmaktadır. Yeni doğan çocuk parası kapsamında birinci çocuk için 300 lira, ikinci çocuk için 400 lira, üçüncü çocuk için 600 lira ödenmektedir. Nafaka için kaymakamlıklara ve internete başvurabilirsiniz.

Bu desteklerin yanında İş kazası, meslek hastalığı, doğum, hastalık nedeniyle istirahatli olanlara raporlu oldukları sürede verilen geçici iş göremezlik ödeneği de arttı. 2022 yılı geçici iş göremezlik ödeneği kaç lira? İşte ayrıntılar...

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön