18 / 05 / 2024

Devletten dev destek! Çalışan anneye en az 22 bin TL ödeme!

Devletten dev destek! Çalışan anneye en az 22 bin TL ödeme!

Devlet, çalışan anneler için destekler vermeye devam ediyor. Devlet tarafından çalışan annelere süt ve emzirme parası, doğum, kreş yardımı, yarım gün çalışma desteği verilmeye devam edecek. Peki 2022 yılında annelere ne kadar destek ödemesi yapılacak?



RAPOR PARASI DA ARTTI

İş kazası, meslek hastalığı, doğum, hastalık nedeniyle istirahatli olanlara raporlu oldukları sürede verilen geçici iş göremezlik ödeneği de arttı. Buna göre, prime esas kazancı 3577 lira ile 5004 lira arasında olan herkes ayakta tedavilerde 111 lira, yatarak tedavilerde 83 lira geçici iş göremezlik ödeneği alacak. Geçen yıl asgari ücretle çalışıp istirahat edenlerin rapor parası günlük 111 lira olacak. SSK'lı çalışanlara yapılan tüm ödemelerden sigorta primi kesiliyor.

 Devletten dev destek! Çalışan anneye en az 22 bin TL ödeme!

Aile, çocuk, yemek yardımlarında her yıl belirlenen tutar ise istisna tutuluyor. Bu yıl prim kesintisinden istisna edilecek tutar çocuk yardımında 100 lira, aile yardımında 500 lira olacak. Cenaze ödeneği de 918 liradan 1250 liraya çıktı. Sigortalı işte çalışmayanlara aylık genel sağlık sigortası primi 150 liraya çıkarken, doğum ve askerlik borçlanmasında en düşük prim tutarı 54 lira, en yüksek prim 400 lira oldu.

Kadınlar dikkat! SGK üzerinden başvurana 5 bin TL!

Annelere erken emeklilik müjdesi!

Bakan Karaismailoğlu açıkladı: Kadın çalışanlara yeni haklar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön