02 / 05 / 2024

Dikkat! Tarım Bakanı açıkladı… Çiftçiye 1,5 milyar lira ek destek!

Dikkat! Tarım Bakanı açıkladı… Çiftçiye 1,5 milyar lira ek destek!

Bakan Kirişçi, deprem bölgesindekiler ağırlıklı olmak üzere çiftçilerin yem sıkıntısı yaşamaması için 1,5 milyar lira ek desteği gündeme aldıklarını kaydetti.  Tarımsal destek ödemeleri öne çekildi. İşte detaylar…



Besicilik yapanların sıkıntı yaşamaması için Tarım ve Orman Bakanlığı bir dizi yeni düzenlemeyi hayata geçirmeye başladı. Özellikle deprem bölgesindeki çiftçilere nefes aldıracak yeni düzenlemelerde neler var?

Depremin ardından etkilenen 11 ilde 5 milyar liralık destek sağladıklarının altını çizen Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, bu illerde besicilerin hayvanlarını yemlemede sorun yaşamamaları için 1,5 milyar liralık ek desteği daha gündeme getirdiklerini belirtti.

Dikkat! Tarım Bakanı açıkladı… Çiftçiye 1,5 milyar lira ek destek!

Bakan Kirişçi, “Yemlemede sıkıntı yaşanmaması adına 1,5 milyar liralık destekleme daha gündeme getirdik. Bu illerde dağıtılan 3,4 milyar liralık destek, yuvarlak hesapla 5 milyar liraya çıkmış oldu” şeklinde konuştu.

Gaziantep’te sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlar ile toplantı yapan Bakan Kirişçi, depremden etkilenen bölgelerde yaraların hızlı şekilde sarıldığını,  çadır kentlerden artık konteyner kentlere geçildiğini, son süreçte ise kalıcı konutlar inşa edilerek kırsal alanların tamamlanmış olacağını belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön