17 / 05 / 2024

Dikkat! Tarım Bakanı açıkladı… Çiftçiye 1,5 milyar lira ek destek!

Dikkat! Tarım Bakanı açıkladı… Çiftçiye 1,5 milyar lira ek destek!

Bakan Kirişçi, deprem bölgesindekiler ağırlıklı olmak üzere çiftçilerin yem sıkıntısı yaşamaması için 1,5 milyar lira ek desteği gündeme aldıklarını kaydetti.  Tarımsal destek ödemeleri öne çekildi. İşte detaylar…



Bakanlık olarak başlangıçta 5 bin araç 15 bin personelden oluşan ekiple depremzede vatandaşların yanında olduklarını vurgulayan Bakan Vahit Kirişçi,  “Bir yıl sonra 11 ilimizde bütünüyle kalıcı konutlar kent merkezlerinde ve kırsal alanlarda bitmiş olacak” diye konuştu.

TÜM TÜRKİYE’DE DESTEK ÖDEMELERİ ÖNE ÇEKİLDİ

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, 13 milyar 836 milyon lira tutarına destek ödemelerinin çiftçilerin hesabına yatırıldığını kaydederek, bu desteğin 3,4 milyon TL’lik kısmının depremden zarar gören 11 kente ait olduğunu  ifade etti.   “Tüm Türkiye’de çiftçilere yapılan destekleme ödeneklerimizi öne çektik” bilgisini veren Bakan Kirişçi,  “Bu miktarın 3,4 milyar lirası 11 ilimize ait ve 382 milyon TL’lik kısım Gaziantep’e ait. Depremden etkilenen 11 kentimizde hayvancılarımızın hayvanlarını yemlemede bir sıkıntısı olmaması için 1,5 milyar liralık da bir destekleme daha gündeme getirdik.  Böylece  11 kentte verilen 3,4 milyar liralık destek, yuvarlak rakamla 5 milyar liraya yükseldi” dedi.

Dikkat! Tarım Bakanı açıkladı… Çiftçiye 1,5 milyar lira ek destek!

TARIM ALANLARINA YAPILAŞMA OLMASIN

Bakan Vahit Kirişçi, Türkiye’nin deprem coğrafyası olduğunun unutulmaması gerektiğinin altını çizerek,  sıvılaşma olasılığı yüksek olan tarım alanlarından uzak uzak durulması ve bu bölgelerin sadece tarımsal üretim için kullanılması zorunluluğuna işaret etti.

Üreticilere seslenen Vahit Kirişçi, “Ahırlarınızı, kümeslerinizi, ağıllarınızı, silolarınızı tarım alanları üzerine inşa etmeyelim. Tarım alanları, sadece tarımsal faaliyetler için Allah’ın bize bahşettiği alanlardır.  Genellikle deprem meydana gelen coğrafyalardadır bereketli topraklar…  Bu nedenle oayı ova için kullanalım dağları da yerleşim alanı olarak kullanalım.  Buraların altında iş yeri üstünde ev yapmayalım. Geçmişe dönüp kültürümüze baktığımızda bir tane bile ecdattan kalan ev altında iş yeri gösteremezsiniz” diye konuştu.

Kıyma fiyatları durdurulamıyor! Bakanlık harekete geçti!

İstanbul’da tüm yapılar sürekli mercek altında olacak! 5 yılda bir kontrol şartı geliyor

Otomobilde kriz büyüyor! En ucuz otomobil artık 400 bin liradan başlıyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön