13 / 05 / 2024

Doğalgaz ücretini ödeyenler dikkat! Hatalı olarak tahakkuk edilen faturalar iptal edilecek!

Doğalgaz ücretini ödeyenler dikkat! Hatalı olarak tahakkuk edilen faturalar iptal edilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mayıs ayında doğalgazın ücretsiz olacağını duyurmuştu. Bu kapsamda faturası "0 TL" yerine başka tutarda ödeme yapanların parası iade edilecek. İşte detaylar...



DOĞALGAZ NE ZAMANA KADAR ÜCRETSİZ?

Söz konusu kararnameye göre konut, ibadethane ve cemevi abonelerinin 24 Nisan'dan 31 Mayıs 2023 tarihine kadar olan 38 günlük doğalgaz kullanımlarının tamamı ile 1 Mayıs 2024 tarihine kadar gelecek olan faturalarının 25 metreküp kısmı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanacak.

DOĞALGAZ FATURASI GELECEK, ÖDEME YAPILMAYACAK!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu bir aylık ücretsiz doğalgaza dair detaylarını paylaştı. 24 Nisan itibarıyla doğalgaz sayaçlarında okuma yapılmadığını, sehven yapılmış ise de fatura iptali veya bedel iadesinin yapılacağını aktaran Dönmez, "Bu süreç için fatura gidecek. Faturada kullanım miktarı, tutarı gözükecek. Fakat ödenmesi gereken kısımda ‘sıfır' yazacak. Ardından da 11 aylık mutfak kullanımlarındaki 25 metreküplük indirim uygulamaya girecek" şeklinde konuştu.

Doğalgaz ücretini ödeyenler dikkat! Hatalı olarak tahakkuk edilen faturalar iptal edilecek!

YANLIŞ FATURAYA ÜCRET İADESİ 

EPDKnın ‘Doğal Gaz Tüketimine İlişkin Sistem Kullanım Bedelleri Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin Uygulanmasına' dair belirlediği usul ve esaslar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürüklüğe girdi.

Bu karar kapsamında 24 Nisan-31 Mayıs tarihleri kullanım bedelleri ile vergilerin tamamı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden karşılanacak.

Toplam ödenecek tutar faturada ‘0′ lira olarak gösterilecek. Hatalı olarak tahakkuk edilen faturalar ise iptal edilecek.

Tahsil edilen tutarlar ise şirketler tarafından üç iş günü içerisinde nakit olarak iade edilecek. Düzenlemeyle, 1 Mayıs 2024 tarihine ve 25 metreküpe kadar olan doğalgaz tüketiminin bedeli de faturadan düşecek.

Fındık fiyatları rekora koşuyor! Trabzon, ordu Giresun fındık fiyatları ne kadar oldu? İl il fındık fiyatları

Her şeye zam gelirken Fiat Ducato Minibüs'e 25 bin TL'lik indirim geldi! İşte Ducato Minibüs Mayıs 2023 fiyatları!


Geri Dön