02 / 05 / 2024

Doğalgaza zam geldi!

Doğalgaza zam geldi!

Milyonları ilgilendiren, doğalgaz fiyatlarında konut abone grubu tarifesine yüzde 12, sanayi abone grubu tarifesine ise yüzde 20 zam yapıldı.



Doğalgaz fiyatlarına yüzde 12 zam geldi. Santrallerin elektrik üretimine yönelik tarifesi yüzde 20 oranında artırıldı. BOTAŞ'ın yayınladığı tarifeye göre doğalgazın fiyatı ocak ayından bu yana yedinci kez arttı. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ’nin (BOTAŞ) internet sitesinde, temmuz ayına yönelik tarife tablosu yayınlandı.

Bloomberg HT'nin aktardığına göre, yeni zam oranları ile tarifeler belli oldu. Yeni zam konut tüketimi için yüzde 12, sanayi tüketimi ve elektrik üretim amaçlı santrallerinin tarifesinde ise yüzde 20 artış  geçekleşti.

Doğalgaza zam geldi!

Buna göre BOTAŞ'ın doğalgaz dağıtım şirketlerine konut tüketicisi için uyguladığı satış fiyatı 1000 metreküp doğalgaz için 1.488 lira 9 kuruş, sanayi aboneleri için uyguladığı fiyat ise 1.783 lira ve 35 kuruş olarak belirlendi.

Santrallerin elektrik üretimine yönelik tarifesinde 1000 metreküp doğalgaz için uygulanan fiyat 2 bin 60 lira oldu.

Doğalgaz fiyat tarifelerinin hesaplamaları aylık olarak  yapılıyor. 2021 yılında Temmuz ayının tarifesine kadar her ay yüzde 1 civarında artış gerçekleşmişti.

Dikkat! Doğalgaza zam geldi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön