01 / 05 / 2024

Dogecoin'e Elon Musk etkisi!

Dogecoin'e Elon Musk etkisi!

Geçtiğimiz günlerde Bitcoin ile ilgili açıklama yapan Tesla CEO'su Elon Musk, Bitcoin'i düşürürken Dogecoin'i de yükseltiyor. 



Önceki günlerde araç alımlarında Bitcoin ile alımının durdurulduğunu söyleyen Tesla CEO'su Elon Musk, Bitcoin'in yüzde 15 değer kaybetmesine neden oldu. Hürriyet'ten Cem Özenen'in haberine göre; Musk, Twitter’dan “Tesla’nın ‘Doge’ ile satış yapmasını ister misiniz?” anketini yayınlayan ve bu ankete yüzde 78.2 oranında evet cevabını alan Musk, dün attığı 2 tweette Dogecoin ile işbirliği içerisinde olduğunun altını çizdi. 

Kriptoya inanıyor

Bitcoin ile araç alımlarının durmasına rağmen kripto paraya inandığını söyleyen Elon Musk, Açık olmak gerekirse, kriptoya kesinlikle inanıyorum. Ancak fosil yakıt kullanımında, özellikle de kömürde büyük bir artışa yol açmamalı” dedi. Musk önceki gün ise “Karbon vergisi uygulamanın tam zamanı” şeklinde tweet atan Musk bu konuda ciddi adımlar atmaya hazırlanıyor. 

Dogecoin e Elon Musk etkisi!


 24 saatte yüzde 26 değer kazandı

Tüm bu gelişmelerle birlikte Twitter hesabından işlem verimliliğini artırmak için Dogecoin geliştiricileri ile çalıştığını söyleyen Musk, “Sistem işlem verimliliğini artırmak için Doge devs ile birlikte çalışıyoruz. Potansiyel olarak umut verici” dedi. Atılan bu tweet sonrasında Dogecoin değerinde hızlı artış yaşandı. Dogecoin bu sabah 0.56 dolara yükseldi. Dogecoin son 24 saat içerisinde yüzde 26 değer artışı yaşadı. 

Bitcoin yüzde 20 değer kaybetti!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön