27 / 04 / 2024

"Dolar hala en güvenli liman"


Dev kuruluşların döviz analistleri son 20 yılın zirvesinde olan dolar endeksinin önümüzdeki 3 ayda da yine zirvede kalacağını ve resesyon karşısında en güvenli liman olmaya devam edeceğini söyledi.



Yen, Yuan ve Kanada Doları keybetti

Bloomberg'te yer alan haberde, dolardaki yükselişin bu hafta da döviz piyasalarında tahribat yarattığı belirtildi. ABD'de geçtiğimiz hafta salı günü açıklanan ve tahminlerin üzerinde gerçekleşen enflasyon verisiyle birlikte Fed'in yüksek faiz artış yapacağı beklentilerinin güçlendiği kaydedildi. Bunu da doları desteklediği ifade edilirken,Japon yeni'nin dolar karşısında 24 yılın en düşük seviyesindeki seyrini sürdürdüğü, Çin yuanı'nın dolar karşısında düştüğü, dolar/yuan paritesinin 7 seviyesinin üzerini gördüğü vurgulandı. Kanada para birimi ise dolar karşısında yaklaşık 2 yılın en düşük seviyesine geriledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön