27 / 04 / 2024

"Dolar hala en güvenli liman"


Dev kuruluşların döviz analistleri son 20 yılın zirvesinde olan dolar endeksinin önümüzdeki 3 ayda da yine zirvede kalacağını ve resesyon karşısında en güvenli liman olmaya devam edeceğini söyledi.



Yükselişin sonuna gelinmedi

Piyasa stratejistleri bu yükselişin henüz sonuna gelinmediğini kaydetti. Brown Brothers Harriman'da Döviz Stratejisti olan Win Thin de Fed'in sıkılaşma riskinin doları kısa vadede destekleyeceğini belirtti ve temel göstergelerde bir değişiklik olmadığına vurgu yaparak, "Küresel çalkantı doların ve ABD varlıklarının lehine görünüyor" şeklinde konuştu.

Toronto'daki CIBC'de Stratejist olan Bipan Rai de reel politika faizinin negatif ve finansal koşulların gevşek olduğunu ifade ederek, faizin nereye ulaşacağı konusundaki soru işaretlerinin doları destekleyeceğini söyledi.

Citi stratejistleri de yaptıkları tahminde, 20 yılın zirvesinde seyreden dolar endeksinin gelecek 3 ayda yüzde 2 daha yükselebileceğini ifade etti.

Dolar, sterline de diz çöktürdü! Sterlin dolara karşı 37 yılın dibinde!

Dolarda rota belli oldu! Kimse tutamayacak!

Dolarda dananın kuyruğu ay sonunda kopacak

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön