03 / 05 / 2024

Dolar endeksi 20 yılın rekorunu kırdı!

Dolar endeksi 20 yılın rekorunu kırdı!

Dolar endeksi, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu akşam açıklayacağı faiz kararı öncesinde 20 sene aradan sonra tekrar 111 seviyesine ulaştı.



Putin'in açıklamalarının risk algısını artırması ile küresel ölçekte dolar talebi yükselişe geçti.

Buna bağlı olarak 111,056 ile Haziran 2002'den beri gördüğü en yüksek seviyesine çıkan dolar endeksi, 18: 55 itibarıyla 111'in altında denge buldu.

Şu dakikalarda dolar/TL önceki kapanışa oranla yüzde 0,1 artışla 18,3290, avro/TL yüzde 0,8 düşüşle 18,1160, sterlin/TL yüzde 0,5 düşüşle 20,7700'den satılıyor.

Analistler, yarın yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantısında açıklayacağı faiz kararı, yurt dışında ise İngiltere Merkez Bankası (BoE) ve Japonya Merkez Bankası (BoJ) faiz kararının piyasaların odak noktasında olacağını vurguladı.

Dolar endeksi 20 yılın rekorunu kırdı!

FED KARARI ARDINDAN PİYASALARDA NE OLACAK?

Amerikan Merkez Bankası FED, yarın faiz kararını açıklayacak. Analistler, FED'in 75 baz puanlık faiz artışına gideceği düşünüyor. FED başka bir sürpriz yapma ihtimalinin çok düşük olduğunu belirten Analistler, bu durumun dolar ve altının kaderini baştan yazacağını bildirdi.

Analistler, bu öngörünün gerçekleşmesi durumunda Altının ONS'u bin 660 doların altını göreceğini söyledi. Analistler göre; Dolar ise faiz artışı ile beraber daha çok yatırımcı çekecek ve bu şekilde yükselişe geçecek. Dolar yarından itibaren 19 seviyesini test edecek. Analistler, bu durumun bir sürpriz olmadığını söyledi.

Bakan Vedat Bilgin'den asgari ücret itirafı! Asgari ücrete zam müjdesi!  İşte 1 Ocak 2023 Asgari ücret...
Teşvikli yatırımda rekor iptal! Son 5 yılın zirvesi!
Dolar bugün ne kadar? 21 Eylül 2022 dolar kaç TL? İşte dolarda son durum!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön