06 / 05 / 2024

Dolar kuru bu haftayı nasıl geçirdi? Gelecek hafta dolar yükselecek mi, düşecek mi?

Dolar kuru bu haftayı nasıl geçirdi? Gelecek hafta dolar yükselecek mi, düşecek mi?

Döviz piyasası geçtiğimiz haftayı sakin kapattı. Rusya Ukrayna savaşında ateşkes haberleri ve Rusya'ya yaptırımların artması dolar kuru üzerinde etkili oldu. Peki dolar kuru bu haftayı nasıl geçirdi? Gelecek hafta dolar yükselecek mi, düşecek mi?



DOLAR YÜKSELECEK Mİ, DÜŞECEK Mİ?

Doların sağlam duruşu ve yüksek reel faiz oranları şuan için dolar kurunun yönünü yukarı gösteriyor. Rusya-Ukrayna gerginliğinin hafiflemesi enflasyonu yavaşlatabilir. Bu gelişmelerin ardından dolar kuru şuanki duruşuna devam edebilir.  Uzmanlar dolar kurununun mayıs ayında atak yapacağını öne dürüyor. Öte yandan Cuma günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Nisan ayı piyasa katılımcıları anketi sonuçlarını yayımladı. Bir önceki anket döneminde döviz kuru ( DOLAR/TL) beklentisi 16,68 TL iken bu anket döneminde 16,85 TL oldu. 12 ay sonraki kur beklentisi aynı anket dönemlerinde sırasıyla 17,42 TL ve 17,84 TL olarak gerçekleşmiştir.

Dolar sınırları zorlamaya devam ediyor! Dolar/TL bugün ne kadar? 9 Nisan 2022 dolar kuru...

Dolar 18 TL olacak! Merkez Bankası açıkladı!

Dolar/TL bugün ne kadar? 8 Nisan 2022 dolar kuru...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön