02 / 05 / 2024

Dolar kuru Kapalıçarşı’da 19 lirayı geçti mi? Çok konuşulacak iddia!

Dolar kuru Kapalıçarşı’da 19 lirayı geçti mi? Çok konuşulacak iddia!

Sözcü gazetesi yazarı Murat Muratoğlu, bugünkü yazısında yabancı yatırımcının Türkiye’ye neden gelmediğini masaya yatırdı.



İşte Muratoğlu’nun yazısı:

"Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati'nin tatlı tatlı esen meltem yeli gibi yaptığı ‘iyiye gidiyoruz' açıklamaları bana bir ferahlık getirdi. Bozmak istemiyorum bu hayali… Ancak ne yapacağız ufak pürüzleri? Kapalıçarşı'da dün banka alışlarından uzak ara bir fiyatlamayla 19.08 TL’den dolar alındığı yazıyordu döviz büfelerinin tabelalarında… Kur Korumalı Mevduat'a ilginin bitmesi ve para çıkışının başlaması problemlerin başlangıcı…

Dolar kuru Kapalıçarşı’da 19 lirayı geçti mi? Çok konuşulacak iddia!

Döviz mevduatlarının hesabını Merkez Bankası (MB), suçlamayla karışık sorgulamaya başlayınca bankalara tedirginlik başlıyor vatandaşta… Nitekim Kapalıçarşı'dan büyük miktarda döviz alınmasının anlamı da fiziki dolar talebi… Açık ki ya çelik kasalar ya da yastık altı adresleri…"

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön