05 / 05 / 2024

Dolar tökezledi! Petrol fiyatlarındaki düşüş piyasayı nasıl etkiledi?

Dolar tökezledi! Petrol fiyatlarındaki düşüş piyasayı nasıl etkiledi?

Uzun zamandır yükselişte olan dolar, bu ay ilk defa düşüş eğilimi gösterdi. Analistler buna petrol ve emtia fiyatlarındaki düşüşün etkili olduğunu düşünüyor. 



ABD getirilerindeki değişikliklere duyarlı olan yen, dolar başına %135 civarında sabit kaldı, ancak üç haftalık bir kayıp serisini bitirmek istiyor ve bu sırada 136'nın üzerinde ardışık 24 yılın en düşük seviyelerine geriledi.

Yen'in yıl bazında 130 civarında olmasını bekleyen Mizuho kıdemli ekonomisti Colin Asher, "ABD Hazine getirileri zirve yaptıysa, dolar/yen de zirve yaptı. Daha iyi Japon GSYİH büyümesini ve ABD getirilerindeki zirveyi birleştirirseniz, yen gücü için iyi bir ortam" dedi.

Euro da aynı şekilde yatay seyirde devam etti ve daha önceki küçük bir yükselişi geride bıraktı. Haziran ayı için beklenenden daha zayıf PMI rakamları ve Almanya'nın acil gaz planının "alarm aşamasını" tetikleme kararının ardından Perşembe günü %0,4 düştü.

Doların düşüşü, Avustralya doları ve Norveç parası gibi emtia odaklı para birimlerini bile destekledi. Avustralya Doları %0,12 artışla 0,6903 $'a yükseldi, ancak art arda üçüncü haftalık düşüş yolunda kalmaya devam etti.

Perşembe günkü 50 baz puanlık faiz artışını tazeleyen Norveç kronu, önceki seansın en yüksek seviyesi olan 9.88'den sonra %0.5 artışla 9.92'ye yükseldi. Ayrıca euro karşısında %0.5 yükseldi.

İsviçre frangı, gün içinde yüzde yarım artışla 1.0055'te euro karşısında Mart başından beri en yüksek seviyesine dokundu.

https://emlakkulisi.com.tr/asgari-ucrete-ara-zam-olacak-mi-bakan-bilgin-ilk-sinyali-verdi/711028

https://emlakkulisi.com.tr/bakan-bilginden-emekli-ve-memuru-heyecanlandiran-flas-aciklama/711027

https://emlakkulisi.com.tr/yabanci-sirketler-yok-demisti-o-kuyudan-petrol-fiskirdi/711026


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön