06 / 05 / 2024

Dolar yıl sonunda ne olacak? Euro değer kaybedecek mi?

Dolar yıl sonunda ne olacak? Euro değer kaybedecek mi?

ABD'li finans kuruluşu Wells Fargo yıl sonuna ilişkin beklenti raporunu açıkladı. Uluslararası Görünüm raporunda, büyüme beklentileri ve enflasyon öngörüleri yer aldı. Dolar TL karşısında ne kadar değerlenecek. Euro dolara karşı değer kaybedecek mi? İşte raporun dikkat çeken noktaları.



Wells Faego'nun 2022 yılı görünüm raporuna göre Avrupa'da resesyon beklenenden önce başlayabilir ve Çin'in yumuşak iniş senaryosunun hayata geçmesi giderek zorlaşabilir. Merkez Bankalarının enflasyonla mücadele kapsamında sıkılaşma temelli politikalarının 2023 yılında da sürmesinin beklendiği raporda dolarda değer kaybının da ancak 2023 yılında mümkün olabileceği ifade ediliyor.

FED'in çok merak edilen faiz kararının Eylül ayında 75 baz puan faiz artırımı şeklinde olacağını öngören kuruluş, küresel ekonominin 2022'de yüzde 2,2 büyüyeceğini, 2023 yılında ise G10 ve gelişmekte olan ülkelerin resesyona girecek olması nedeniyle yüzde 1,5 oranında bir büyüme kaydedileceğini öngördü.

 

Dolar/TL'deki hareketlilik takip edilemiyor! Dolar yine zirveyi kimseye kaptırmadı!

''Doların yeni seviyesini benden duyun'' diyen Selçuk Geçer net rakam verdi! Hemen pozisyon alın

Ünlü ekonomist Şeref Oğuz'dan dolar için korkutan 'Sonbahar' uyarısı

Selçuk Geçer doların önümüzdeki hafta kaç TL olacağını açıkladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön