18 / 05 / 2024

Dolarda kritik süreç! Bu sınırı geçerse çok yakında 20 TL'yi görecek!

Dolarda kritik süreç! Bu sınırı geçerse çok yakında 20 TL'yi görecek!

Piyasalar merakla beklenen yeni Haziran haftasına hareketli girerken, yatırımcıların gözdesi gram altın da 1000 TL'ye yaklaştı. Piyasa Uzmanı Tuna Kaya, elinde döviz ve altını olanlar için yeni kur tahminlerini paylaştı.



GÜZEL GÜNLER YOLDA MI?

Karar gazetesinin aktardığına göre, piyasa uzmanı Tuna Kaya yaptığı açıklamada dolar endeksinin gerilemeyi sürdürdüğünü ve 105 seviyelerine kadar çıktığını kaydederek, dolar endeksinde 100 desteği önemli bir gölge olduğunu kaydetti. Buranın üzerinde kalmasının yeni bir yükseliş trendi getirebileceğini kaydeden Kaya, ama aşağı doğru kırarsa borsalar kripto paralar ve altın ve gümüş için güzel günlerin gelebileceğini söyledi.

Dolarda kritik süreç! Bu sınırı geçerse çok yakında 20 TL yi görecek!

YENİ ENSTRÜMANLAR DEVREYE GİRECEK Mİ?

Karar'da yer alan habere göre, Tuna Kaya yaptığı açıklamada doların 16,20 ile 40 bandında seyrettiğini söyleyerek, 15 TL'yi ara direnç olarak görebileceklerini dile getirdi. Eğer 17 seviyesi kotarılırsa 17 ila 16,50 arasında tutulabileceğini söyleyen Kaya, ancak dış konjöktürdeki durum sürer, petrol ve gıda fiyatları yükselmeye devam ederse kur buradaki hareketini sürdüreceğini ve 20 TL seviyelerine gidebileceğini kaydetti. Yaptığı açıklamada burada Süper Bono ve Enflasyon Korumalı Tahvil çıkarılmasının söz konusu olabileceğini söyleyen Kaya, buradaki kur miktarının kur üzerinde etkili olacağını söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön