15 / 05 / 2024

Dolardaki düşüş pompa fiyatlarına yansımadı!

Dolardaki düşüş pompa fiyatlarına yansımadı!

Akaryakıt fiyatlarında, yeni düzenleme sonrasında ilk vergi artışı bugün gerçekleşti. Böylece dolardaki düşüşün ardından benzin ve motorine yapılan indirim pompaya yansıtılmadı.



Akaryakıt fiyatlarında bugünden itibaren pompa fiyatlarına yansımayacak indirim yapıldı.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; bu hafta akaryakıt ürünlerinde özel tüketim vergisi (ÖTV), ürünlerin döviz cinsinden fiyatlarının azalış tutarı kadar artırılacağına ilişkin düzenleme yapılmıştı. Düzenleme sonrası ilk vergi artışı bugün gelmiş oldu.

Dolardaki düşüş pompa fiyatlarına yansımadı!

Düzenlemeye göre, akaryakıt fiyatlarındaki dövize bağlı düşüşler, ÖTV tutarı mevzuatta belirlenen seviyeye gelmeden pompaya yansıtılmayacaktı.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: "24 Aralık tarihinde geçerli olmak üzere benzinde 1.63 motorinde 1.65 litre indirim gerçekleşmiştir. İndirim oranı kadar ÖTV'de artış gerçekleştiğinden pompa fiyatlarında değişiklik olmayacaktır."

Dolardaki düşüş pompa fiyatlarına yansımadı!

Öte yandan dolardaki sert düşüşün ardından EPGİS Başkanı Fesih Aktaş, "Akaryakıt fiyatlarına kısa zamanda yansıyacak ciddi bir düşüş bekliyoruz. " ifadesini kullanmıştı.

Aktaş, "Akaryakıt fiyatlarındaki düşüşün yüzde 15'lere varacağını düşünüyorum. Adımlar piyasayı pozitif etkiledi" dedi.

Benzin ve motorin fiyatlarında ÖTV indirimi!

Akaryakıt fiyatlarında yeni dönem başlıyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön