02 / 05 / 2024

''Doların kafasına sopa ile vuruyorlar'' diyen Atilla Yeşilada'nın söyledikleri soğuk duş etkisi yarattı

''Doların kafasına sopa ile vuruyorlar'' diyen Atilla Yeşilada'nın söyledikleri soğuk duş etkisi yarattı

Dolar/TL kurundaki son dakika gelişmeler yakından takip edilirken ünlü ekonomist Atilla Yeşilada dolar kurunun seyri ile ilgili ''Doların kafasına sopa ile vuruyorlar'' dedi ve acı faturanın geleceği tarihi açıkladı...



ACI FATURA KESİLİYOR

''Öncelikle bu mevsimde dolar düşmediyse kışın dolar nasıl düşecek turistler gittiğinde? İkincisi ödemeler dengesi cari dengeler konusunda çok konuşulmayan konu...  Avrupanın krizi Türkiye'nin krizi olacak yani ihracat düştüğü gibi Avrupa'da doğalgaz kesildiği gibi spot doğalgaz fiyatları 2 3 katına çıkacağı için Türkiye çok acı bir fatura ödeyecek.

  Doların kafasına sopa ile vuruyorlar diyen Atilla Yeşilada nın söyledikleri soğuk duş etkisi yarattı

Üçüncüsü; eylülden itibaren dış borç ödemeleri var. İki bankada uzun vadeli kısmını yeniden borçalnmayıp  iade edeceğini söyledi. Tüm bu unsurları bir araya getirdiğimizde içerde bireysellerde hiç talep olmasa bile dövizde oldukça bir karanlık manzara çıkıyor karşımıza.  Sen yanıldın mı sorusu yerine kışın bu döviz krizini atlatabilir miyiz ? sorusu daha önemli. '' dedi. 
 

Peki dolar bugün kaç TL? Dolar ne kadar oldu? Dolar/TL kuru kaç lira? İşte son dakika dolar kuru...
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön