04 / 05 / 2024

Dünya devi Apple’dan flaş karar! Ekonomik kriz Apple’ı da vurdu

Dünya devi Apple’dan flaş karar! Ekonomik kriz Apple’ı da vurdu

ABD’li ünlü şirket Apple, ekonomik krizden az zarar görmek için değişikliğe gidiyor. Apple, önümüzdeki yıl işe alımları ve harcamaları azaltacak. İşte detaylar…



HİSSELER DÜŞTÜ

Geçtiğimiz zamanlarda Facebook'un ana şirketi olan Meta, Google, Microsoft ve Twitter gibi teknoloji devi olan şirketler de aynı şekilde bu tarz planlamaların yapıldığını bildirmişti.

TESLA’DA DA İŞTEN ÇIKARIMLAR YAŞANMIŞTI

Son zamanlarda ABD teknoloji devlerinden olan resesyon tedirginliği dolayısıyla temkinli bir istihdam kararlarının izleri görülüyordu.

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'da da aynı şekilde işten çıkarmalar olmuştu.

TESLA DA AYNISINI YAŞAMIŞTI

Tesla Inc., California'da elektrikli araç üretimi gerçekleştiren bir tesisini kapattığı bildirerek ve bunun için otopilot ekibinde çalışan yüzlerce çalışanı işten çıkardı. İşten çıkarılan işçilerin çoğunluğunun saatlik çalışanlar olduğu ifade edildi.

Tesla CEO’su olan Elon Musk, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda maaşlı çalışanların yüzde 10'unu azaltma planlarını ana hatlarıyla net olarak açıklamıştı.

Dünya devi Apple’dan flaş karar! Ekonomik kriz Apple’ı da vurdu

EDİTÖR NOTU: Bu haber 19 Temmuz 2022 tarihinde saat 09.23’de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 17,47 Türk Lirası, euro 17,73 Türk Lirası, altının gramı ise 988 Türk Lirası değerinde.

KYK kredi borcu ne kadar ödenecek? KYK kredi borcu nasıl hesaplanır?

FAST işlem limitine güncelleme geldi! İşte 2022 FAST işlem limiti

Altın fiyatlarında son dakika! Kapalı Çarşı'da iniş çıkış devam ediyor! İşte 19 Temmuz altın fiyatları!


Geri Dön