16 / 05 / 2024

Dünya şokta! O ülke de iflasın eşiğine geldi!

Dünya şokta! O ülke de iflasın eşiğine geldi!

Lübnan ve Sri Lanka ile başlayan iflas dalgası Pakistan'a sıçradı. Ekonomik krizle birlikte göç dalgasının da büyümesi bekleniyor.



SONUÇLARI ÇOK DAHA CİDDİ OLACAK

22 milyon nüfuslu Sri Lanka'nın ardından 230 milyon nüfuslu Pakistan'ın krize girip borçlarını ödeyememesinin çok daha büyük sonuçlarının olması bekleniyor.

FT de Pakistan'ın stratejik konumuna ve nükleer silah sahibi olduğuna dikkat çekerek krizin Sri Lanka'ya göre çok daha ciddi sonuçlar üretebileceğini yazdı.

Pakistanlı analist Hasan Askari Rizvi, “Bence Pakistan’da ekonomik bir çöküşün yol açacağı aleni bir felaketten kaçınmak isteyecek birçok dış güç var” değerlendirmesinde bulundu.

İKTİDARDAN DÜŞEN IMRAN KHAN GERİ DÖNEBİLİR

Başta enerji olmak üzere ülkede hızla artan fiyatlar, halkın iktidara dönük tepkilerini artırırken, ülkenin nüfus olarak en büyük eyaleti olan Pencap eyaletinde geçen haftaki seçimi, nisanda görevden alınan Imran Khan'ın partisi kazanmıştı.

Bu seçim zaferinin ardından erken genel seçim çağrısı yapan Khan, Pakistan'ın ekonomik çöküşe doğru gittiğini söylemişti.

Khan, Çin ve Rusya ile kurduğu yakın ilişki kurduğu gerekçesiyle ABD'nin hedefindeydi.

Dünya şokta! O ülke de iflasın eşiğine geldi!

Editörün Notu: Bu haber 23 Temmuz 2022, saat 21.58'de yazıldı. An itibariyle dolar kuru 17 lira 74 kuruş, euro 18 lira 14 kuruş, altının gramı ise 984 lira 38 kuruş değerindedir.

İslam Memiş doların düşeceğini söyledi ve tarih verdi!

Selçuk Geçer'in dolar yorumunu duyan soluğu döviz bürosunda alacak!

Vatandaşa müjde! Benzin ve motorine indirim geliyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön