18 / 05 / 2024

Dünyaca ünlü banka tarih vererek altının yeni fiyatını açıkladı. Rekor orana ulaşacak

Dünyaca ünlü banka tarih vererek altının yeni fiyatını açıkladı. Rekor orana ulaşacak

Dünya ünlü banka Goldman Sachs, altında tahminini revize etti.



ONS ALTIN FİYATINI AÇIKLADI

Ünlü banka mart ayında 3 aylık altın fiyatı tahminini 1950 dolardan 2 bin 300 dolara, 6 aylık tahminini ise 2 bin 50 dolardan 2 bin 500 dolara yükseltmişti.

Banka analistleri altın fiyatına yönelik yukarı yönlü görünümünü korusa da üç ve altı aylık hedeflerini sırasıyla 2 bin 300 dolar ve 2 bin 500 dolardan 2 bin 100 dolar ve 2 bin 300 dolara düşürdü. 12 ay sonlası için 2 bin 500 dolarlık hedef ise korundu.

Altın, Fed'in dün akşam beklentiler dahilinde yaptığı güçlü faiz artırımının ardından doların toparlanmasına bağlı olarak yönünü yine aşağı çevirmişti. Altın bugün yüzde 0,5 gerileme ile spot piyasada ons başına 1824 dolara kadar geriledi.

Ancak Goldman, Fed’in faiz artışları nedeniyle altındaki yükselişin yavaşlayacağını belirtse de sonunda 2500 dolar tahminine ulaşacağı görüşünde ısrarcı.

TOPARLANMA YAŞANACAK

Goldman ekonomistleri, yaz boyunca ABD’nin büyümesini azaltabilecek, durgunluk risklerini ve altın yatırım talebini artırabilecek 75 baz puanlık bir artış daha beklediklerini belirtti.

Analistler, “İkinci yarısında gelişen piyasaların altın talebinde bir toparlanma bekliyoruz. Büyük bir likidite şoku olmaması durumunda, mevcut altın fiyatındaki zayıflığı iyi bir giriş noktası olarak görüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Raporda ayrıca “2023'ün ikinci yarısında küresel merkez bankası talebinin hâlâ yıllık 750 tonluk rekor bir orana ulaşmasını bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Dünyaca ünlü banka tarih vererek altının yeni fiyatını açıkladı. Rekor orana ulaşacak

EDİTÖR NOTU: Bu haber 8 Temmuz 2022 tarihinde saat 02:31’de yazılmıştır An itibarıyla dolar kuru 17,27 Türk Lirası, euro 17,55 Türk Lirası, altının gramı ise 965 Türk Lirası değerinde.

Doları adım adım bilen ekonomist Selçuk Geçer dolardaki büyük kırılmanın ne zaman yaşanacağını açıkladı

Piyasa Kahini İslam Memiş ok yaydan çıktı dedi! En çok kazandıracağı hem açıkladı hem de tarih verdi

Piyasa Kahini İslam Memiş herkes bunun hesabını yapmalı dedi! Gram altın ve dolarla iş yapacaklara kötü haberi verdi

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön