04 / 05 / 2024

Eğribel Tüneli Haziran'da tamam! Işığa son 50 metre!

Eğribel Tüneli Haziran'da tamam! Işığa son 50 metre!

2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'ne inşa edilen tünelin sol tüpünde ışığın görülmesine 50 metre kaldı ve tünelin Haziran'da açılması planlanıyor...



Eğribel Geçidi'ne inşa edilen tünelin sol tüpünde ışığın görülmesine 50 metre kaldı. İnşaatın Haziran'da bitmesi planlanıyor. 

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Anadolu Ajansı'ndan Gültekin Yetgin'e açıklamalarda bulundu. Sarıfakıoğulları, 5 bin 905 metre uzunluğunda iki tünelin inşaatının devam ettiğini söyledi.

Eğribel Tüneli Haziran da tamam! Işığa son 50 metre!

"27 Haziran'da kullanıma sunulacak"

Tünel inşaatının yaklaşık 2,5 ay gibi sürede tamamlanmasının planlandığını ifade eden Sarıfakıoğulları, "27 Haziran'da yüklenici firma tarafından tünel teslim edilip vatandaşlarımızın kullanımına sunulacak." dedi. 

Sarıfakıoğulları, tünelin Karadeniz ile İç Anadolu'yu birbirine bağladığına dikkat çekti. Sarıfakıoğulları sözlerine şu şekilde devam etti; "Turizm potansiyelini de beraberinde getirecek, öyle zannediyorum ki Karadeniz'i merak eden birçok misafirimiz bu yolu kullanmak suretiyle yaz ve kış, kış diyorum çünkü özellikle yayla turizmi açısından çok önemli ilimizi ziyaret edebilecekler. Böylelikle turizm potansiyeline canlılık getireceğini düşünüyoruz."

Eğribel Tüneli Haziran da tamam! Işığa son 50 metre!


Geri Dön