05 / 05 / 2024

Ekonomist Çetin Ünsalan'dan asgari ücret zammı için çok sert sözler!

Ekonomist Çetin Ünsalan'dan asgari ücret zammı için çok sert sözler!

Ekonomist Çetin Ünsalan, asgari ücrete yapılması beklenen zam öncesi ekonominin durumuna dikkat çekti ve AK Parti hükümetini sert sözlerle eleştirdi.



"Şimdi büyük bir şov yapılıyor. Yılbaşında da biz bunu konuştuk. Açlık sınırı üzerinden biz insanların ne yapıp ne yapamayacağını konuşuyoruz. Ben size şunu iddia ediyorum. Bakın bir kere iki noktayı atlamamak lazım. Birincisi asgari ücret gündeme geldiğinde İstanbul Ticaret Odası başta olmak üzere muhtelif ticaret ve sanayi odalarından da ‘Gelin bu yükü beraber sırtlayalım’ mesajını görmezden gelerek okursanız büyük bir işsizlik durumuna sebep olursunuz. İkincisi; ek bir bütçe yapıldığını dikkate alırsanız, ben asgari ücretteki iyileşmeyi insanların geçim standartlarını yükseltmekten çok ilk normal bütçemizi yarısında bitirip, ek bir bütçe yapıp sonradan gelecek olan zamların ödenebilmesi için insanların cebine para koymak olarak nitelendiriyorum.

Ekonomist Çetin Ünsalan dan asgari ücret zammı için çok sert sözler!

Hiçbir şekilde insanların geçimini sağlamayacak, aylık bazda TÜİK’in yüzde 2,8 olarak açıkladığı enflasyonun Tüketici Birliği Federasyonu’nun aylardır ölçtüğü raf enflasyonunda yüzde 15-16 olduğu bir ortamda ve insanların harcamalarının ağırlıklı bir bölümünde gıda, enerji, ulaştırma alanında, artık kiraları da bir kriter olarak koymaktan vazgeçelim zira o artık tek başına bir asgari ücret. İnsanların ağırlıklı olarak paralarını buraya harcadıkları bir noktada biz asgari ücrette müjde bekliyorsak bizim başka bir şeye ihtiyacımız yok demektir."

Editörün Notu: Bu haber 28 Haziran 2022, saat 22.01'de yazıldı. An itibariyle dolar kuru 16 lira 63 kuruş, euro 17 lira 51 kuruş, altının gramı ise 974 lira 13 kuruş değerindedir.

Selçuk Geçer dolarda tehlike çanları için tarih verdi

Ekonomist Prof. Dr. Aziz Çelik asgari ücret için rakam verdi!

Tahsin Bakırtaş "Sakın satmayın" dedi, dolar için tarih verdi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön