29 / 04 / 2024

Ekonomist Yeşilada, yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu: Halka arzın sonu kötü olabilir

Ekonomist Yeşilada, yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu: Halka arzın sonu kötü olabilir

Halka arz son zamanlar milyonlarca vatandaş hisse alım-satım işlemlerine aktif olarak katıldığı bir araç. Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, yaşanan halka arz patlaması hakkında ciddi uyarılarda bulunuyor. Peki Yeşilada’ya göre halka arzın muhtemel sonu ne olacak? İşte önemli açıklamalar…



Türkiye'nin finans dünyasında son dönemde yaşanan önemli gelişmelerden biri, bireysel yatırımcı sayısının 8 milyonu aşması ve Borsa İstanbul'un rekor üstüne rekor kırmasıydı. Ancak 3 Ekim tarihinde BIST100 endeksi tarihinin en yüksek kapanışını gerçekleştirdikten sonra, İsrail ve Filistin arasında yaşanan olayların etkisiyle sert bir düşüş yaşandı.

4.3 milyon talep ile rekor kırıldı

Bazı yatırımcılar ve ekonomistler, yaşanan piyasa düşüşlerini yatırım fırsatı olarak değerlendirirken, bazı uzmanlar ise borsada daha fazla geri çekilme ihtimaline işaret ediyorlar. Ağustos ayının sonlarına doğru büyük talep gören e-bebek, 3.9 milyon yatırımcı ile kırılması zor bir rekora imza atmıştı. Uzmanlar tarafından "kırılması zor" olarak nitelendirilen bu rekora birkaç ay içinde veda etme olasılığı da artmış durumda.

Geçtiğimiz hafta halka arz edilen Borlease Otomotiv, elde ettiği olağanüstü 4.3 milyon taleple tarihi bir başarıya imza atmış bulunuyor. Bu dikkat çekici talebin karşısında ise ekonomist Atilla Yeşilada'nın borsa yatırımcılarına önemli uyarılarda bulundu.

“Türkiye’de toplumsal mani yaşanıyor”

Yeşilada, son zamanlarda gözlemlenen artan acemi yatırımcı sayısının Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) gelecek aylarda parasal sıkılaşma politikalarına devam etmesi ve yeni faiz kararları alması durumunda borsadan ciddi bir çıkışın yaşanabileceğini dile getiriyor.

Yeşilada'nın görüşüne göre, borsada acemi yatırımcıların ilk sert düşüşte korkuya kapılıp kaçma eğiliminde olmaları, borsadaki çöküşü daha da hızlandırabilir. Konu ile ilgili ünlü ekonomist şunları söyledi: “Türkiye’de halka arz füryası toplumsal bir mani olarak adlandırılabilir. ABD'lilerin söylemi ile 'Feeding Frenzy' diyebiliriz. Benzer şekilde, köpekbalıklarının kan kokusuna gelip birbirlerini parçalamaları gibi, insanlar arasında hızlı ve yoğun bir tepki gözlemleniyor. Bu durum özellikle ekonomik piyasaları etkiliyor ve borsa gibi yatırım araçlarına olan güveni sarsıyor.”

Selçuk Geçer 'bu işin lamı cimi yok' diyerek doların füze gibi fırlayacağı tarihi açıkladı!  Yüzyılın yükselişi olacak!

Ünlü ekonomist 'yeniden hortladı' diyerek kötü haberi verdi: Kapalıçarşı'daki altın fiyatlarında büyük marj! 

Altında en az bir yıl beklemeli diyen Hatice Kolçak'tan altın değerinde uyarı: Bu seviyeler alım fırsatı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön