03 / 05 / 2024

Ekonomistler Merkez Bankası'nın faiz kararını yorumladı! Sonuç: TL'de değer kaybı!

Ekonomistler Merkez Bankası'nın faiz kararını yorumladı! Sonuç: TL'de değer kaybı!

 Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), son beş toplantısında olduğu gibi resmi enflasyon yüzde 73,5 seviyesinde olmasına rağmen politika faizini yine yüzde 14'te sabit tuttu. Ekonomistler, Merkez Bankası'nın enflasyonu frenlemek için faiz artışına gitmesi gerektiğine vurgu yaptı. İşte



Mahfi Eğilmez, "Merkez Bankası istikrarsızlıkta istikrar var diyerek faizi yerinde bıraktı" yorumunda bulundu.

Uğur Gürses, Merkez Bankası açıklamasından bir bölümü alıntılayarak, "Bu eğlenceli paragrafı eklediğiniz iyi olmuş..." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Şenol Babuşcu ise Twitter hesabında , "TCMB, fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü göstergeler oluşana ve orta vadeli yüzde 5 hedefine ulaşıncaya kadar elindeki tüm araçları liralaşma stratejisi çerçevesinde kararlılıkla kullanmaya devam edecektir.” (YORUMSUZ…)" diye yazdı.

Ekonomistler Merkez Bankası nın faiz kararını yorumladı! Sonuç: TL de değer kaybı!

Ekonomist Oğuz Demir de "Pazartesi enflasyon açıklandığında faiz aslında 4-5 puan daha indirilmiş olacak. Faiz indirmeden enflasyon artışıyla faiz indirmek olmuyor mu?" yorumunda bulundu. 

Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu ise bu durumu, "TCMB kararını sizin yerinize de hızla okudum! Ekonomide tüm göstergeler olumluymuş! Fiyat istikrarı ve finansal istikrar için güçlü adımlar atılıyor ve kararlılıkla uygulanıyormuş! Yakında dezenflasyonist süreç başlayacakmış! Enflasyonu ABD, Avrupa vb. düşünsün biz sorunu çözdük!" şeklinde yorumladı.

A101'den bisikletlerde yaz fırsatı! A101'de bisiklet fiyatları ne kadar? İşte 24 Haziran 2022 fiyat listesi...

Türk müteahhitler Suudi Arabistan'da 24,3 milyar dolar tutarında 377 proje üstlendi!

Emekli bayram ikramiyesinde son dakika! Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Kurban Bayramı ikramiyesi kaç lira? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön