29 / 04 / 2024

El Salvador, Bitcoin'e yatırdığı paranın yarısından fazlasını kaybetti!

El Salvador, Bitcoin'e yatırdığı paranın yarısından fazlasını kaybetti!

Geçtiğimiz Eylül ayında bitcoin'i resmi para birimi olarak kabul eden ve çeşitli zamanlarda binlerce bitcoin satın alan El Salvador, ağır kayıplara uğradı. Ülke yatırımının yüzde 57'sini kaybetti.



Kripto para piyasası son birkaç ayı çok şok edici bir şekilde geçirdi ve bu da yatırımcılara geçen yıl içinde büyük getiriler sağladı. Ancak, özellikle kripto para birimi ile ilgili bir konu merakımı cezbetti.
El Salvador Bitcoin yatırımında ne kadar kaybetti?

El Salvador, Eylül 2021'de Bitcoin'i resmi para birimi olarak kabul ederek kripto para birimlerini tamamen benimsedi. Ancak şimdiye kadar on milyonlarca dolar yatırım yapan El Salvador, doğal olarak piyasanın çökmesi nedeniyle yatırım kaybetti. 

Bitcoin için o isimden flaş açıklama!El Salvador, Bitcoin'den ne kadar zarar etti?

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, ülke bitcoin satın aldığında Twitter hesabında paylaşım yaptığı için kaybı takip etmek kolay. Öyle ki El Salvador'un Bitcoin portföyünü görebileceğiniz bir web sitesi oluşturuldu. 

Nayib Bukele Portföy İzleme web sitesinden alınan veriler, El Salvador'un önceki 375 milyon dolarlık yatırımında yüzde 57'den zarar gördüğünü gösterdi. El Salvador'da toplam 107 milyon dolar ve harcanan 155.000 dolar ile 2.381 bitcoin var. Bu Bitcoinlerin şu anki değeri 45.585.000 dolara eşdeğer.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön